Občina Ljutomer pripravila prvo predavanje v okviru Akademije za starše

Priznani predavatelj Marko Juhant je spregovoril o vzgoji otrok, o njihovih sposobnostih v različnih starostnih obdobjih in drugih aktualnih vsebinah.

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2023 ob 10:10
Akademija za starše, foto: Občina Ljutomer

Akademija za starše, foto: Občina Ljutomer

Občina Ljutomer je v lanskem letu sprejela Strategijo družinam z mlajšimi otroki prijazna občina. Strategija je nastala v Iniciativi PRIMOKIZ, ki poudarja pomen zgodnjega otroštva.

"Vizija je, da je Občina Ljutomer skupnost vseh generacij, ki medsebojno aktivno sodelujejo in sobivajo. Ta povezanost omogoča pester nabor dejavnosti za aktivno preživljanje prostega časa, nudi trdne temelje družinam in zagotavlja podporo staršem. Občina Ljutomer je občina kvalitetnega življenja vseh generacij, ki se začne graditi v zgodnjem otroštvu," pravijo.

Občina Ljutomer je v sredo, 18. oktobra, povabila v Mladinsko kulturni center Ljutomer starše in strokovne delavce, ki delajo z otroki, na prvo predavanje v okviru Akademije za starše. Priznani predavatelj Marko Juhant je spregovoril o vzgoji otrok, o njihovih sposobnostih v različnih starostnih obdobjih in drugih aktualnih vsebinah. Predavatelju je dobrodošlico v Ljutomeru zaželela vodja upravno-spološnega oddelka ljutomerske občinske uprave Damijana Belcl ter mu v zahvalo za obisk predala Monografijo Ljutomera.

Občina Ljutomer želi z nizom kvalitetnih predavanj staršem in tudi strokovnim delavcem, ki delajo z otroki, zagotoviti podporo pri vzgoji otrok in odpirati aktualne teme s področja vzgoje otrok.




Več v Kultura in izobraževanje