Zaradi prihajajočih praznikov v mestu velika gneča

Veliko jih na ta dan opravlja še zadnje nakupe pred prazniki, saj so v torek in sredo trgovine zaprte.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. oktober 2023 ob 09:53
Gneča v Ljutomeru

Gneča v Ljutomeru

V ponedeljek dopoldan v Ljutomeru vlada velika gneča, predvsem v okolici trgovskih centrov in tudi nasploh so ceste polne vozil, tako da je ponekod sploh težko priti na glavno cesto. Veliko jih na ta dan opravlja še zadnje nakupe pred prazniki, saj so v torek in sredo trgovine zaprte. Ob tem smo preverili, kako so večje trgovine še odprte v ponedeljek. Mercator, Lidl, Tuš, Spar, Jager in Hofer so vsi odprti do 20. ure, v naslednjih dveh dneh, 31. oktobra in 1. novembra pa so vse večje trgovine zaprte.

V prazničnih dneh pa se pričakuje tudi velika gneča v okolici pokopališče. Policisti zato svetujejo, da dosledno upoštevate cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu lahko največ storimo sami, ne glede na to, ali smo v prometu udeleženi kot vozniki, kolesarji ali pešci.

Prav tako ob obisku pokopališč na vidnih mestih v vozilih ne puščajte vrednejših predmetov. Na javnih krajih, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah, še svetujejo policisti.

Pokopališče

V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost





Več v Gospodarstvo