Meteorplast ŠIC bar gostuje v Rogaški Slatini pri prvaku

Gre za nasprotnika, ki ga prleška ekipa doslej še ni premagala. Nocojšnja tekmeca sta se v prvoligaški konkurenci pomerila petkrat. Dobovec je dobil štiri dvoboje, enkrat pa ste se ekipi razšli z neodločenim rezultatom.

Prlekija-on.net, petek, 3. november 2023 ob 08:52
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Z dvoboji 5. kroga se bo v petek nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: Dobovec - Meteorplast ŠIC bar, Sevnica - Oplast Kobarid, Dobrepolje - Bronx Škofije in The Nutrition Extrem - Siliko Vrhnika.

Ljutomerčani se tako danes popoldan odpravljajo v Rogaško Slatino, kjer se bodo ob 20. uri pomerili z Dobovcem, aktualnim prvakom in udeležencem evropske lige prvakov. Gre za nasprotnika, ki ga prleška ekipa doslej še ni premagala. Nocojšnja tekmeca sta se v prvoligaški konkurenci pomerila petkrat. Dobovec je dobil štiri dvoboje, enkrat pa ste se ekipi razšli z neodločenim rezultatom.

Dobovec, za katerega nastopajo donedavni člani ljutomerskega moštva Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol, je tudi v novo sezono krenil silovito in v treh tekmah zabeležil tri zmage ter ima razliko v danih in prejetih zadetkih kar 20:1. V minulem tednu je aktualni prvak odigral tri tekme lige prvakov in se uvrstil v nadaljnje tekmovanje, za kar tudi čestitke iz ljutomerskega tabora, prvenstveno tekmo proti Vrhničanom pa bo odigral v poznejšem terminu. Ljutomerčani so doslej odigrali štiri prvenstvene tekme in so s sedmimi točkami trenutno na drugem mestu. V napadu so bili izredno učinkoviti (21 zadetkov), precej pa peša igra v obrambi, saj so prejeli že kar 15 zadetkov.

V tem tednu so futsalerji Meteorplasta ŠIC bara opravili dva treninga, zaradi poškodb, bolezni in drugih obveznosti pa so manjkali Rok Šnofl, Tjaž Lovrenčič, Klemen Anžel, Alen Ruis, Vid Kos in Matic Goznik. Šnofl, Lovrenčič in Kos bodo zagotovo odsotni, za ostale pa se bo vedlo tik pred tekmo, če bodo lahko pomagali ekipi.

»Čaka nas zelo naporen terminski plan. Kar trikrat zapored odhajamo v goste, dvakrat ligaško in enkrat pokalno. Žal te tekme za nas prihajajo v nepravem času, saj smo v zadnjem tednu zelo slabo trenirali. Ampak izgovorov ni. To bo priložnost za igralce, ki so do zdaj igrali manj, da pokažejo, da se na njih lahko računa tudi v prihodnje. Z borbo bomo poskušali nadomestiti manko treningov. Ni predaje, poskušali bomo najprej z gostovanja pri Dobovcu odnesti največ, nato pa sledi takoj pokal. Gremo po čim boljši izkupiček,« je po zadnjem treningu dejal vratar ljutomerske ekipe Klemen Anžel.




Več v Šport