Na slavnostni prireditvi podelili občinske nagrade in priznanja

Podeljenih je bilo šest priznanj županje ter dve plaketi Občine Ljutomer in tri pisna priznanja Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Prlekija-on.net, sobota, 11. november 2023 ob 09:10
Slavnostna prireditvi ob 67. občinskem prazniku

Slavnostna prireditvi ob 67. občinskem prazniku

V petek, 10. novembra 2023, je v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj. Prireditev bi morala potekati že v začetku avgusta v sklopu 67. praznika Občine Ljutomer, a je takrat bila odpovedana zaradi poplav, ki so prizadele celotno Slovenijo. Podeljenih je bilo šest priznanj županje, dve plaketi Občine Ljutomer ter tri pisna priznanja Občinskega sveta.

V uvodu je najstarejša članica Občinskega sveta Občine Ljutomer, Slavica Sunčič, županji mag. Olgi Karba nadela župansko verigo, ki predstavlja simbol časti in dostojanstva ter odgovornosti do občanov in občank, ki jih po pooblastilu, ki ga je prejela s svojo izvolitvijo, predstavlja svojo občino v domačem kraju ter tudi v celotni Sloveniji.

Polno dvorano je nato nagovorila županja, ki se je v svojem govoru med drugim dotaknila tudi problematike urejanja nasipov ob reki Muri, a se nato osredotočila na pozitivne teme ter se poklonila vsem, ki prispevajo in so prispevali k razvoju naše skupnosti. Celoten govor in prireditev si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Slavnostna prireditvi ob 67. občinskem prazniku

Županja podelila šest priznanj

Sledilo je podelitev priznanj županje, ki jih vsako leto podeljuje po svoji lastni presoji. Županjina priznanja so prejeli družba Ljutomerčan za več kot 70-letno tradicijo pri reji plemenskih svinj, vzrejo tekačev, pridelavo poljščin ter otvoritev nove farme, družba Farmtech za trajnostno poslovanje in izgradnjo tehnološko naprednih prostorov v Ljutomeru, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer za 60 let uspešnega izobraževanja in uvedbo novih programov, Splošna kmetijska zadruga Ljutomer-Križevci za uspešno povezovanje kmetov v verigo preskrbe s hrano in infrastrukturne posodobitve, Gasilska zveza Ljutomer ob 130-letnici delovanja in za 50. organizacijo Tabora mladih gasilcev ter Matej Vrbančič iz Ljutomera za organizacijo številnih koncertov in s tem promocijo občine Ljutomer.

Slavnostna prireditvi ob 67. občinskem prazniku

Dve plaketi Občine Ljutomer in tri pisna priznanja OS Občine Ljutomer

V nadaljevanju prireditve sta bili podeljeni dve plaketi Občine Ljutomer in tri pisna priznanja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Pisna priznanja so prejeli Mitja Prelog za 40 let samostojnega podjetništva na področju mizarstva, Smiljan Žnidarič za dolgoletno delovanje na področju gasilstva in aktivno vključevanje v društva Krajevne skupnosti Stara Cesta ter Janko Horvat za dolgoletno aktivno delovanje na področju turizma. Plaketo in denarno nagrado pa sta prejela kuharska mojstrica Angela Pihlar za 50 let odličnega dela na področju gostinstva in turizma ter upokojeni ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec za 20-letno uspešno ravnateljevanje in pomemben prispevek k razvoju srednjega šolstva pri nas. Kustec je v imenu vseh nagrajencev spregovoril nekaj besed in se zahvalil vsem predlagateljem in odločevalcem ter se ob tem poklonil vsem sodelavcem na ljutomerski gimnaziji.

V kulturnem programu je nastopila Eva Boto s spremljevalno skupino.

Slavnostna prireditvi ob 67. občinskem prazniku

Foto: Sara Vinkovič




Več v Kultura in izobraževanje