Poskus umora pri Lendavi

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini

Prlekija-on.net, sobota, 19. november 2011 ob 10:471
Policija

Policija

V petek, 18. novembra, ob 20. uri, so iz Zdravstvenega doma v Lendavi obvestili policiste, da so pravkar oskrbeli pacientko iz Doline pri Lendavi, ki ima vbodno rano. Zabodel bi jo naj izvenzakonski partner, ki je takoj po dejanju odšel neznano kam. Pacientka je bila zaradi hudih telesnih poškodb z reševalnim vozilom prepeljana v murskosoboško bolnišnico.

Takoj po sprejemu obvestila je na kraj dogodka odšlo več policijskih patrulj in vodnik službenega psa s psom. Z zbiranjem informacij in ogledom so policisti ugotovili, da je tega večera prišlo do spora med 44-letno poškodovanko in njenim 48-letnim izvenzakonskim partnerjem. Med prepirom je osumljenec pograbil manjši kuhinjski nož, s katerim je zabodel partnerko v predel hrbta. Takoj po dejanju je od doma odšel neznano kam.

Policisti so sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri so uporabili tudi službenega psa. Ob 23. uri so našli osumljenca pri zapuščeni hiši v Dolini pri Lendavi. Odvzeta mu je bila prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Poškodovanka je izven življenjske nevarnosti, osumljeni pa je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini.


Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano mladoletnico našli

četrtek, 25. april 2024 ob 13:39
Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41