Mladi izvedli akcijo »0,0 promila alkohola je pametna rešitev«

Mimoidočim so delili letake in alkoteste

Prlekija-on.net, torek, 22. november 2011 ob 10:075
Delitev alkotestov

Delitev alkotestov

V Sloveniji mladi vozniki povzročijo 23% prometnih nesreč, od katerih je 22%, vzrok prav alkohol. Slovenska demokratska mladina je prejšnji teden začela z nacionalno akcijo "0,0 promila alkohola je pametna rešitev", s katero želijo mlade opozoriti, da alkohol ne spada k vožnji. Zato so se minuli vikend tej akciji pridružili tudi nekateri predstavniki odborov SDM v Pomurju. Tako sta v Pomurju sodelovala odbor SDM Murska Sobota in SDM Veržej.

Akcijo so začeli zgodaj zjutraj v Ljutomeru. Pred trgovino Tuš so imeli postavljeno stojnico, kjer so delili letake "Ne pij kadar voziš" in s tem opominjali, da je alkohol v avtomobilu velika problematika, predvsem problematika mladih. Akciji se je pridružila tudi kandidatka za poslanko v volilnem okraju Ljutomer, Petra Mlinarič Jager. Mimoidoči so se lahko segreli tudi s toplim čajem.

Zvečer so se preselili v Mursko Soboto, v mesto, kjer se zbira največ mladih in so po lokalih zraven letakov "Ne pij kadar voziš" delili tudi alkoteste. Odziv mladih je bil zelo dober, strinjali so se, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Strinjali so se tudi, da bi akcij kot je ta, ki jo izvaja Slovenska demokratska mladina moralo biti več, saj je to način s katerim lahko mlade opozorijo na to bolečo problematiko.

Vodja akcije v Pomurju Denis Trstenjak je ob tem dejal "Ker veliko nesreč povzročijo mladi vozniki, vzrok pa je prav alkohol smo se v SDM odločili, da izpeljemo nacionalno akcijo "0,0 promila alkohola je pametna rešitev" in s tem opozorimo vse, da ne pijejo kadar vozijo in s tem ne ogrožajo varnosti samega sebe in predvsem varnosti drugih v prometu".


Več v Kultura in izobraževanje