V nesreči umrl 52-letni državljan Ukrajine, škode za okoli 50.000 evrov

Voznik je med vožnjo zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču.

Prlekija-on.net, sreda, 17. januar 2024 ob 14:11
Informacije je podal Peter Režonja

Informacije je podal Peter Režonja

Danes okrog 9.10 ure se je na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas - Dragotinci v smeri Maribora zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

52-letni državljan Ukrajine je vozil skupino vozil sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s polriklopnim vozilom na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. Voznik je med vožnjo zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. Voznik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju kljub zdravniški pomoči umrl. Na vozilih in prometni infrastrukturi je nastalo po nestrokovni oceni za 50.000 evrov materialne škode. Dejanski vzrok prometne nesreče policisti, na kraju še ugotavljajo.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče s strani upravljalca ceste, bo pomurska avtocesta v smeri Maribora zaprta dalj časa.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Murska Sobota.

Prometna nesreča

Prišlo do hujše prometne nesreče, avtocesta je popolnoma zaprta, voznik na kraju umrl





Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00