Vozil pod vplivom alkohola in s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, ostal je brez vozila in v priporu

Tujcu je bil zasežen osebni avtomobil, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Prav tako so tujcu zasegli listino s katero se je izkazal in evidentirali kaznivo dejanje Ponarejanja listin.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2024 ob 08:25
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. januarja, ob 6.10 so bili policisti napoteni na prometno nesrečo II. Kategorije. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, ena oseba je bila lažje telesno poškodovana.

Ob 6.30 so bili policisti napoteni na prometno nesrečo, kjer je bila prav tako ena oseba lažje telesno poškodovana. Tudi v tem primeru je bil izdan plačilni nalog.

Ob 7.10 so bili napoteni na prometno nesrečo z minimalno materialno škodo.

Ob 9.08 so policisti prav tako obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Izdan je bil plačilni nalog.

Ob 20.37 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu so v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal 0.49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pri preverjanju listin se je tujec izkazal z listino - vozniškim dovoljenjem, za katero so policisti posumili, da ni originalna. Preko tujih varnostnih organov je bila opravljena preverka, kjer je bilo ugotovljeno, da oseba nima veljavne listine - vozniškega dovoljenja.
Tujcu je bil zasežen osebni avtomobil, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola in je dne 20.1. 2024 bil predan v postopek sodniku za prekrške. Prav tako so tujcu z zapisnikom o zasegu zasegli listino s katero se je izkazal in evidentirali kaznivo dejanje Ponarejanja listin. Po zbranih obvestilih bodo zoper tujca podali na državno tožilstvo kazensko ovadbo.

V soboto, 20. januarja, ob 12.11 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

Ob 18.31 so policisti posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Obema kršiteljema so izdali plačilni nalog.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00