Stričeku v slovo

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer se poslavljata od tovariša Stanka Hunjadi - Stričeka.

Prlekija-on.net, sreda, 31. januar 2024 ob 08:31
Stanko Hunjadi - slovo

Stanko Hunjadi - slovo

Ob izvedbi žalne spominske slovestnosti na Spodnjem Kamenščaku za Stankom Hunjadijem - Stričekom (25. september 1942 - 27. januar 2024) so na območju kompleksa Mladinskega centra Prlekije njemu v zadnje slovo in v spomin izobesili slovensko zastavo na pol droga in na mizi ob kateri je zelo rad posedal in delil svoje bogate življenjske izkušnje in nauke, prižgali svečko ter dodali fotografijo s šopkom vrtnic. Prisotni so se z minuta molka poklonili njegovemu spominu.

Zelo otožno so zvenele besede: "Zbogom in hvala ti za vse ! Ostajaš v naših spominih kot velika pozitivna nepozabna legenda ! Med številnimi angažiranji, začel si v gospodarstvu in nato nadaljeval na področju gasilstva, civilne zaščite in reševanja, si bil tudi prvi predstavnik nestrankarske, neodvisne LISTE MLADIH in predan sodelavec-prostovoljec Mladinskega centra Prlekije-PC NVO, so. p., še posebej angažiran v večletnem projektu Center za družine - večgeneracijski center ter Mladinskega sveta Ljutomer. Po najboljših močeh pa si si v odločilnih trenutkih tudi odločno in pogumno prizadeval za uresničitev vitalnih interesov samostojne Republike Slovenije." Sledil je multimedijski performer s prikazom fotografij njegovega vseživljenskega človekoljubnega udejstvovanja vključno s filmčkom o tukajšni predaji brentače najmlajšim.

Stanislav Hunjadi - Striček

Poslovil se je Stanislav Hunjadi - Striček


Tako se Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer poslavljata, kot so na žalni slovesnosti za tovarišem Stankom izrecno dejali "od elitnega pripadnika zaščite in reševanja lokalnega, regijskega in nacionalnega pomena, velikega človekoljuba in zagovornika ter ljubitelja mladih in medgeneracijskega sožitja, našega predanega člana, prostovoljca, mentorja in vzornika, od naše nikoli pozabljene tovariške legende..."

Pogreb ljubega Stanka bo v sredo, 31. januarja ob 15.30 uri na ljutomerskem pokopališču. GZ Ljutomer tudi sporoča, da se bodo tega dne ob 12. uri Stanku, častnemu gasilskemu poveljniku, v zadnje slovo oglasile sirene.

Tamara Brumen




Več v Kultura in izobraževanje