V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Občina Ljutomer je pripravila prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj.

Prlekija-on.net, sreda, 7. februar 2024 ob 13:15
Prejemniki nagrade in priznanj z županjo

Prejemniki nagrade in priznanj z županjo

Občina Ljutomer je v torek, 6. februarja, pripravila prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj, ki jih je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Miklošičevo priznanje so prejeli Dušan Pavličič iz Pristave za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi, Danica Makoter iz Ljutomera za dolgoletno ustvarjalno delovanje na področju ohranjanja kulturne dediščine in Beročka, Marinka Prelog in Selma Franov iz Ljutomera, ki sta priznanje prejeli za izjemne dosežke na področju ljudskega glasbenega izročila Prlekije.

Miklošičevo nagrado je prejela Fani Zorec s Cvena za uspešno dolgoletno delovanje na gledališkem področju. Leta 1998 je začela sodelovati v gledališki sekciji KD Ivana Kaučiča Ljutomer, od leta 2020 je tudi članica KD 2020 Ljutomer. Pri igrah je sodelovala kot igralka, tehnična pomočnica, skrbela je tudi za masko in kostumografijo. Je prejemnica bronaste, srebrne in zlate Linhartove značke.

Slavnostni govornik je bil akademski glasbenik Gregor Vidmar, za kulturni program pa je poskrbel Ljutomerski oktet KD Ivana Kaučiča Ljutomer.

Podrobna predstavitev prejemnikov nagrad še sledi.

Foto: Sara Vinkovič




Več v Kultura in izobraževanje