Kulturno in razigrano v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Danes so Prešernove sledi še vedno vidne po celotni Sloveniji. Spomin na najbolj znanega slovenskega pesnika pa so oživili tudi v vrtcu.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. februar 2024 ob 08:21
Kulturno in razigrano v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Kulturno in razigrano v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Pero, črnilo in list papirja so bili nekoč dovolj, da se je gospod z dolgimi črnimi lasmi zapisal v zgodovino slovenske kulture. Danes so Prešernove sledi še vedno vidne po celotni Sloveniji. Spomin na najbolj znanega slovenskega pesnika pa smo oživili tudi v enoti našega vrtca.

Z izdelanimi vstopnicami, v barvah in podobi slovenske zastave, so otroci vstopili na kulturno prireditev, ki se je pričela s poslušanjem slovenske himne. V nadaljevanju so se seznanili še z življenjem in delom Franceta Prešerna na njim razumljiv način - skozi zgodbo in video projekcijo.

Otroci pa niso bili samo gledalci prireditve, temveč so jo tudi soustvarjali in ji tako dali poseben pečat. Popestrili so jo s svojimi nastopi. Predstavili so se z deklamacijami, ugankami, plesom in petjem pesmi.

Pomen slovenske kulture ter z njo povezanega Franceta Prešerna je dobro gojiti že od majhnih nog. V vrtcu se trudimo razvijati pozitiven odnos do naše države in kulturne dediščine, ki jo na igriv način vpeljujemo v naš vsakdan, skozi vse leto in le tako lahko slovenska kultura živi in bo živela še naprej.

Zapisala: Urša Holer




Več v Najmlajši