Pijan moški napadel policijsko patruljo

Zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, bodo policisti osumljenca kazensko ovadili

Prlekija-on.net, torek, 29. november 2011 ob 12:596
Policija

Policija

Dne 25. novembra 2011 ob 22.25 uri je osumljeni 56-letni moški iz Lendave napadel policista, ki sta v mestu Lendava nadzirala cestni promet. Pri napadu je bil eden policist lažje telesno poškodovan.

Do dveh policistov, ki sta med kontrolo cestnega prometa imela v postopku drugega voznika osebnega avtomobila, je pristopil mimoidoči moški, ki je kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Od policijske patrulje je zahteval, da se naj takoj odstranita s kraja, ker po njegovi oceni z nadzorom cestnega prometa »ogrožata varnost prometa«. Takoj za tem je začel na oba policista brez vzroka tudi kričati.

Policista sta ga pozvala, naj se umiri in mu ukazala, da se umakne, ker s svojim početjem moti postopek z drugim voznikom. Osumljeni ukaza ni upošteval, ampak je začel oba policista grobo žaliti.

Na zahtevo policistov je osumljenec izročil policistu osebni dokument, na podlagi katerega je policist ugotovil njegovo identiteto in takoj za tem hotel oditi s kraja dogodka. Policista sta mu ukazala, naj kraja ne zapušča in da se naj zaustavi, nakar je osumljenec odrinil prvega policista in ga z obema rokama udaril v prsi.

Policista sta uporabila prisilna sredstva in napadalca obvladala. Med vklepanjem je osumljenec z nogo brcnil drugega policista in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Napadalec in prvi policist nista bila poškodovana.

Zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, bodo policisti osumljenca kazensko ovadili.


Več v Črna kronika