Meteorplast ŠIC bar visoko premagal Sevnico

Ljutomerčani so povsem zasluženo še petič v tej sezoni premagali Sevničane in se še bolj utrdili na tretjem mestu.

Prlekija-on.net, sobota, 17. februar 2024 ob 09:10
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

V petek so bili odigrani dvoboji 17. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Dobovec - Oplast Kobarid 7:4 (6:1), Meteorplast ŠIC bar - Sevnica 5:0 (2:0), Dobrepolje - Bronx Škofije 3:4 (2:2) in Siliko Vrhnika - THE Nutrition Extrem 5:2 (3:2). V vodstvu je vrhniški Siliko s 46. točkami, na drugem mestu je Dobovec s 45., tretji pa je ljutomerski Meteorplast ŠIC bar z 28. točkami.

Tekma tretje in četrtouvrščene ekipe prvenstva ni opravičila naziva derbi. Ljutomerčani so povsem zasluženo še petič v tej sezoni premagali Sevničane in se še bolj utrdili na tretjem mestu. Pred Sevničani imajo zdaj šest točk naskoka.

Zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (informativni dnevi) je bila tekma odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, kjer je ljutomerska zasedba prvoligaške tekme igrala pred dobrima dvema desetletjema. Nekaj več kot 120 gledalcev, ki so si ogledali tokratni dvoboj, je videlo motivirano domačo ekipo. Z agresivnim pristopom in kombinatoriko so igralci ljutomerske ekipe povzročali veliko težav nasprotniku, ki vse do 15. minute prvega polčasa ni veliko prehajal v svojo napadalno polovico, domači vratar Klemen Anžel pa je bil povsem brez dela. »Vidi se, da v zadnjem obdobju slabše treniramo,« je razloge za slabšo predstavo izpostavil trener sevniške ekipe Matej Zakšek.

Za vodstvo gostiteljev v prvem polčasu ima veliko zaslug tudi gostujoči vratar Denis Govekar, kateremu je najprej v 7. minuti žogo odvzel Aljaž Ruis in jo potisnil v mrežo, nato pa je dve minuti pozneje s strelom od daleč sevniškega vratarja presenetil še Ante Matan.

V drugem polčasu so domačini še naprej s kombinatorno igro imeli posest, za mirno končnico tekme pa sta poskrbela Aljaž Ruis v 27. in Ante Matan v 29. minuti, ki je zadel s kazenskega strela s šestih metrov. Gostje so bili v nadaljevanju dvoboja bolj nevarni za domača vrata, kot v prvem polčasu, a sta najprej Anžel, nato pa še zadnjih pet minut dvoboja Luka Lovrec zaklenila vrata. Končni rezultat je postavil Adrijan Trstenjak v 36. minuti. »Kot vsaka tekma je bila tudi tokratna zelo napeta. Tempo je bil visok. Mi smo se na njih dobro pripravili, malo pa je k našemu uspehu pripomogel domači teren. Ter seveda dobro delo v obrambi, saj znova nismo prejeli zadetka proti Sevničanom,« je bil zadovoljen s predstavo ekipe in sedmo prvenstveno zmago sezone Aljaž Ruis.

Prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi se nadaljuje prihodnji petek, 23. februarja, ko bo v Ljutomeru gostovalo Dobrepolje.

Foto: Rok Lorenčič




Več v Šport