Športnika leta 2023 sta Anemarie Feuš in Luka Marinič, športno društvo pa TVD Partizan Ljutomer judo sekcija

Športna zveza Ljutomer je že 54. razglasila najboljšega športnika, športnico in športno društvo minulega leta.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. februar 2024 ob 14:48
Športnik leta 2023

Športnik leta 2023

V sredo, 21. februarja, je Športna zveza Ljutomer v Domu kulture Ljutomer pripravila že 54. razglasitev najboljših športnikov. Slavnostna gostja na prireditvi je bila gorska kolesarska, trikratna udeleženka olimpijskih iger Tanja Žakelj, zbrane pa sta nagovorila tudi predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter in podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič.

Športna zveza Ljutomer je razglasila najboljšega športnika, športnico in športno društvo leta 2023, perspektivne športnike, podelila posebna priznanja, priznanja za dobitnike medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih ter priznanja za dosežene uspehe na šolskih športnih tekmovanjih.

Nagrade so podelili Tanja Žakelj, Miroslav Rauter, Boris Filipič in župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič.

Za športnice leta 2023 so bile razglašene Anemarie Feuš (judo), Darja Antolin (kasaštvo) in Sara Makovec (nogomet). Za športnika leta 2023 Luka Marinič (pikado), Narsej Lackovič (judo) in Jože Sagaj ml. (kasaštvo), za športna društva 2023 pa TVD Partizan Ljutomer judo sekcija, Kasaški klub Ljutomer in ŽOK Ljutomer.

V kulturnem programu so nastopili Violinski kvintet Glasbenega ateljeja Goslice in otroci Vrtca Veržej.

Anemarie Feuš je članica TVD Partizan Ljutomer - judo sekcije in je kategorizirana športnica mladinskega razreda. Na kadetskem evropskem pokalu v Kopru je osvojila 2. mesto. Na EYOF-u v Mariboru je bila na posamezni tekmi peta, na ekipnem delu pa je s slovensko reprezentanco osvojila 7. mesto. V Sloveniji je na državnih prvenstvih osvojila 2 tretji mesti (pri članicah in mlajših članicah) in naslov državne prvakinje pri kadetinjah.

Darja Antolin je članica Kasaškega kluba Ljutomer. V letu 2023 je zabeležila 14 štartov in dosegla 1 zmago, 2 drugi mesti in 5 tretjih mest.

Sara Makovec je članica ŽNK Olimpija Ljubljana. V sezoni 2022/2023 je s klubom osvojila 2. mesto v slovenski ženski nogometni ligi SŽNL, bile pa so tudi finalistke ženskega pokala. Je tudi standardna članica slovenske ženske nogometne reprezentance.

Luka Marinič je član ŠD Strelec Grlava. V letu 2023 je med drugim dosegel 1. mesto ekipno in v dvojicah na evropskem prvenstvu in 9. mesto med 541 tekmovalci na WDF svetovnem turnirju na Slovaškem v klasičnem pikadu. Je član državne reprezentance, s katero so na Svetovnem prvenstvu na Danskem osvojili skupno 22. mesto.

Narsej Lackovič je član TVD Partizan Ljutomer - judo sekcije in je v letu 2023 na evropski rang lestvici med člani na 18. mestu, kar mu
prinaša po kriterijih OKS-ZŠZ status vrhunskega športnika mednarodnega razreda. Bil je v slovenski reprezentanci na ekipni tekmi na evropskih igrah v Krakowu na Poljskem in je letos v, za njega novi težinski kategoriji do 100 kg, na evropskem pokalu v Malagi v Španiji osvojil 7. mesto.

Jože Sagaj ml. je član Kasaškega kluba Ljutomer in je v letu 2023 med 104 štarti doma in v tujini osvojil 20 zmag, 18 drugih mest in 14 tretjih mest. Odmevnejše uvrstitve: Derbi Ljubljana - LENNOX 4. mesto, Ljubljanska milja - MAUGLI 1. mesto, Šampionat Krško - DON SAXO 1. mesto, Memorial Mirka Hanžekoviča Ljutomer - LENNOX 1. mesto.

Ekipa TVD Partizana Ljutomer - judo sekcija že več let tekmuje v 1. slovenski judo ligi. V judo sekciji pri TVD Partizanu je aktivnih preko 120 vadečih v osmih vadbenih skupinah.

Kasaški klub Ljutomer je bil organizator 5-ih tekmovalnih dni v sezoni 2023. Med drugim je organiziral PRLEKFEST 2023 "Kuji, vino pa pogače", kvalifikacije za derbi-državno prvenstvo 4-letnih kasačev, Državno prvenstvo 3-letnih kasačev, Državno prvenstvo 2-letnih kasačev, dirko "Najhitrejša v sulkiju", spominsko dirko Janka Makoterja, Mirka Hanžekoviča, Vlada Plohla in Ludvika Slaviča st., dirko gimnazijcev GFML.

Ženski odbojkarski klub Ljutomer deluje pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije in tekmuje v uradnih tekmovanjih omenjene zveze. V ŽOK Ljutomer je trenutno včlanjenih 76 deklet od 7. leta starosti naprej.

Ob tekmovanjih pod okriljem OZS v klubu prirejajo turnirje za mlajše selekcije, kjer sodelujejo klubi iz Pomurske in Podravske regije. Igralke kluba se vsakoletno udeležujejo zbora regijske reprezentance (Maribor z okolico in Pomurska regija), kjer igralke ŽOK Ljutomer igrajo vidno vlogo.

V sezoni 2023/2024 ŽOK Ljutomer s člansko ekipo nastopa v 1.B državni ligi za odbojkarice, prav tako v uradnih tekmovanjih OZS nastopa ekipa kadetinj (2. liga vzhod), dve ekipi starejših deklic (1. liga vzhod in 3. liga vzhod ter ekipa male odbojke (1. liga vzhod). Dekleta iz programa mini odbojke bodo tekmovala na neuradnih turnirjih. Poudariti je potrebno, da se je 1. ekipa starejših deklic že uvrstila med 16. najboljših ekip iz celotne Slovenije in trenutno zaseda 4. mesto v skupini, ki vodi na zaključni turnir osmih najboljših ekip Slovenije. Prav tako se je ekipa male odbojke že uvrstila med 24 najboljših ekip Slovenije.

V tekmovalni sezoni 2022/2023 je članska ekipa, v državnem prvenstvu, osvojila 14. mesto med 51 ekipami, v Pokalu Slovenije se je uvrstila na končno 9. mesto med 47. ekipami, v kategoriji kadetinj je ekipa osvojila 24. mesto (med 70. ekipami), v kategoriji starejših deklic je 1. ekipa osvojila 20. mesto, 2. ekipa pa 57. mesto med 92. ekipami iz celotne Slovenije. Ekipa male odbojke je bila v sezoni 2022/2023 uvrščena na končno 12. mesto med 74. ekipami. Tekmovalke v kategoriji Mini odojke so izkušnje nabirale na turnirjih v Šempetru, Mariboru in Lendavi.

Podelili so tudi priznanja za perspektivne športnike, posebna priznanja, priznanja za dobitnike medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih ter priznanja za dosežene uspehe na šolskih športnih tekmovanjih.

Perspektivni športniki, športnice in ekipe 2023

Nuša Janžekovič, karate TVD PARTIZAN LJUTOMER - KARATE SEKCIJA
Ota Kšela, strelstvo SD MESTO LJUTOMER
Alina Modlic, badminton OŠ J. K. RAZKRIŽJE
Janica Nushol, kasaštvo KASAŠKI KLUB LJUTOMER
Kristina Nushol, twirling TWIRLING KLUB LJUTOMER
Pia Sovec, judo ŠD PRLEŠKA JUDO ŠOLA
Kaja Zabavnik, pikado ŠD STRELEC GRLAVA
Ben Blagovič, judo TVD PARTIZAN LJUTOMER - JUDO SEKCIJA
Nino Križanič, nogomet ŠD NK VERŽEJ
Matic Ritonja, odbojka OK RADENCI
ŽOK Ljutomer - st. deklice, odbojka ŽOK LJUTOMER

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer 2023

ŠD MTB Prlekija za 20 let delovanja
ŽOK Ljutomer za 30 let delovanja
Aeroklub Prlek Ljutomer za 30 let delovanja
ŠD NK Veržej za 60 let delovanja
TVD Partizan Ljutomer za 120 let delovanja

Priznanja za osvojene medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih

Luka Marinič, pikado 1. mesto EP dvojice 501 DO
Uroš Žalik, pikado 1. mesto EP mladinci pos. 501 DO
TOP GUN Cleangrad, pikado 1. mesto ekipno 501 MO

Priznanja za medalje na šolskih športnih tekmovanjih

Alina Modlic, OŠ JANEZA KUHARJA RAZKRIŽJE za 1. mesto DP ŠŠT badminton posamezno nelicencirani
Zoja Zadravec Vidovič, OŠ JANEZA KUHARJA RAZKRIŽJE za 3. mesto DP ŠŠT badminton posamezno nelicencirani
Ota Kšela, OŠ MALA NEDELJA za 1. mesto DP ŠŠT streljanje z zračno puško
Nika Bedič, GFML za 2. mesto DP SŠT badminton posamezno licencirani

Foto: Sara Vinkovič




Več v Šport