Prleki z zmago končali redni del prvenstva

Po rednem delu je prvo mesto osvojil Dobovec z 52. točkami, drugi je vrhniški Siliko s 50., tretji pa ljutomerski Meteorplast ŠIC bar s 37. točkami.

Prlekija-on.net, sobota, 16. marec 2024 ob 09:49
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Z dvoboji 21. kroga, ki so bili na sporedu v petek, 15. marca, se je zaključil redni del prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: THE Nutrition Extrem - Sevnica 6:5 (2:3), Bronx Škofije - Meteorplast ŠIC bar 2:3 (0:0), Siliko Vrhnika - Dobovec 3:3 (0:1) in Dobrepolje - Oplast Kobarid 4:0 (3:0). Po rednem delu je prvo mesto osvojil Dobovec z 52. točkami, drugi je vrhniški Siliko s 50., tretji pa ljutomerski Meteorplast ŠIC bar s 37. točkami. Dobovec in Siliko sta neposredno uvrščena v polfinale, četrtfinalna para, ki bosta dala druga dva udeleženca polfinala, pa sta Metorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem in Oplast Kobarid - Sevnica.

Ljutomersko moštvo je na Primorsko, kjer tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja, odpotovalo brez Tilna Rajterja, Ivana in Anteja Matana, Tjaža Lovrenčiča in Luke Lovreca. Nekaj več kot 100 gledalcev je videlo nezanimiv prvi polčas, ki se je končal brez zadetkov. V drugem polčasu je bilo pri igralcih obeh ekip čutiti nekaj več energije. Gostje so povedli v 23. minuti z zadetkom Adrijana Trstenjaka, a je bilo slavje kratkotrajno, saj so gostje minuto pozneje preko Tilna Cupina izenačili. Kljub temu, da so bili Ljutomerčani nevarnejši in trikrat stresli tudi okvir nasprotnikovih vrat, je Cupin v 36. minuti domačine popeljal v vodstvo. Prleki so zadnje minute odigrali s petim igralcem v polju, kar se jim je obrestovalo. Vid Kos je v 38. minuti izenačil, Rok Šnofl pa v zadnji, 40. minuti ekipi priboril deseto zmago v sezoni.

»Tekma je bila revialna, glede na to, da ni odločala o ničemer. Vodili smo, pa zelo hitro prejeli zadetek. Po vodstvu domačinov smo poskušali s petim igralcem v polju, saj nismo imeli kaj izgubiti. Želeli smo z zmago zaključiti redni del prvenstva. Zdaj nas čaka v končnici Extrem. Gre za nasprotnika, ki ne bo niti malo lahek. Moramo biti skoncentrirani in obračun vzeti resno. Zdaj gledamo le na prvo tekmo, ki jo moramo zmagati,« je ob zaključku rednega dela prvenstva in s pogledom na četrtfinale dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

Prva četrtfinalna tekma med Meteorplastom ŠIC barom in THE Nutrition Extremom bo v petek, 22. marca 2024, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.




Več v Šport