V Lukavcih asfaltirali državno cesto, sledi še asfaltiranje pločnikov

V tem tednu je potekalo asfaltiranje ceste v Lukavcih, v naslednjem tednu pa bo izvajalec nadaljeval z asfaltiranjem hodnikov za pešce.

Prlekija-on.net, sobota, 30. marec 2024 ob 20:03
Obnova ceste v Lukavcih, foto: Občina Križevci

Obnova ceste v Lukavcih, foto: Občina Križevci

Urejanje državne ceste na trasi med Lukavci in Ključarovci, ki se ureja od februarja 2022, gre počasi h koncu. Rekonstrukcijo ceste R2-439/1303 Križevci - Žihlava od km 1+363 do km 4+045 z izgradnjo pločnika in avtobusne postaje se izvaja v treh delih, in sicer skozi naselje Lukavci v dolžini 1454 metrov, med naseljema Lukavci in Ključarovci v dolžini 952 metrov in skozi naselje Ključarovci v dolžini 276 metrov. Delo izvaja gospodarska družba POMGRAD, gradbeno podjetje d.o.o. kot vodilni partner, s partnerjem Komunalo Slovenske gorice d.o.o.

V naselju Lukavci se izvaja rekonstrukcija vozišča skupaj s krožnim križiščem, gradbena dela na krožnem križišču so končana. Izvedena je bila nosilna plast asfalta na vozišču in na pločnikih, zaključni sloj asfalta pa bo izveden ob dokončanju vseh del na celotnem odseku. V tem tednu je potekalo asfaltiranje ceste v Lukavcih, v naslednjem tednu pa bo izvajalec nadaljeval z asfaltiranjem hodnikov za pešce. Vsa dela naj bi bila predvidoma zaključena do sredine junija.

Na tem mestu si sicer uredili trikrako krožno križišče z zunanjim radijem 14 m in enim voznim pasom.

Spodaj je nekaj fotografij iz začetka februarja in tega tedna.

Gradnja krožišča v Lukavcih

Krožišče v Lukavcih dobiva svojo podobo





Več v Gospodarstvo