A se tudi vi predstavite samo z imenom?

Simona Lečnik Očko, strokovnjakinja za poslovni bonton, protokol in učinkovito komunikacijo je obiskovalcem bonton predstavila na sodoben način ter razbijala predsodke o tem, da je bonton zastarel in staromoden.

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2024 ob 08:21
Predavanje o bontonu

Predavanje o bontonu

Ljudska univerza Ptuj posameznike spodbuja k vseživljenjskem učenju in profesionalnem razvoju ter jih pri tem tudi podpira. V torek, 26. marca, je tako širši javnosti namenila dogodek Bontonske drobtinice s Simono Lečnik Očko, v okviru katerega je poskrbela za prenos vsebin oz. krepitev t. i. mehkih veščin, ki postajajo vedno bolj pomembne v vsakdanjem življenju, čedalje bolj pa jih prepoznavajo tudi v podjetjih za svoje zaposlene.

Simona Lečnik Očko je strokovnjakinja za poslovni bonton, protokol in učinkovito komunikacijo. Dogodek je spremljalo več kot 80 navdušenih obiskovalcev, ki jim je strokovnjakinja na zabavno-resen način približala splošne smernice sodobnega bontona v vsakdanjem življenju. Dotaknila se je različnih življenjskih situacij, predstavila nekaj nazornih primerov, kako se lahko izognemo zadregam ter pokažemo spoštljivost do drugih in sebe. Obiskovalcem je bonton predstavila na sodoben način ter razbijala predsodke o tem, da je bonton zastarel in staromoden.
Dogodek je potekal v Mestnem kinu Ptuj, ki je kot najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji poskrbel za čudovito kuliso.

Vsak posameznik potrebuje znanja in spretnosti, da se lahko osebnostno razvija, zaposli, širi svojo socialno mrežo, se aktivno vključuje v družbo ter aktivno sodeluje na različnih področjih. Veliko izobraževalnih programov in dogodkov, ki jih izvaja Ljudska univerza Ptuj, je za odrasle udeležence brezplačnih.

Trenutno najbolj aktualen program na Ljudski univerzi Ptuj je Temeljne kompetence 2023-2029, ki v naše lokalno okolje prinaša edinstveno priložnost za razvoj temeljnih in dodatnih znanj, kompetenc in spretnosti, sofinancirata pa ga Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS in Evropska unija.

Z dostopnostjo izobraževanj in bogato ponudbo kvalitetnih vsebin Ljudska univerza Ptuj sledi in izpolnjuje svoje temeljno poslanstvo delovanja. Vključitev v brezplačna izobraževanja je za posameznike in podjetja v našem lokalnem okolju odlična priložnost, da pridobijo znanja, kompetence in spretnosti, ki so uporabni v različnih življenjskih okoliščinah in na različnih področjih delovanja.




Več v Kultura in izobraževanje