Zlato Cankarjevo priznanje za učenko cezanjevske šole

Državnega tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje se je udeležila tudi devetošolka Zala Rauter, ki je bila predhodno uspešna na šolskem in nato še na regijskem tekmovanju.

Prlekija-on.net, sreda, 3. april 2024 ob 09:07
Zala Rauter

Zala Rauter

16. marca 2024 je na OŠ Pesnica potekalo državno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Udeležila se ga tudi devetošolka Zala Rauter, ki je bila predhodno uspešna na šolskem in nato še na regijskem tekmovanju.

Za Cankarjevo tekmovanje učenci vsako leto preberejo knjigo in o njej pišejo razlagalni spis. Letos so razmišljali o temi Nevidni svetovi na osnovi knjige Modri otok, ki jo je napisala slovenska pisateljica Irena Androjna. V razlagalnem besedilu so izrazili razumevanje knjige ob uporabi književnega znanja. Ob podanih iztočnicah so morali biti prepričljivi v osebnem odzivu na knjigo ter paziti na zgradbo besedila in jezikovno pravilnost. Izhodišče za pisanje je bilo tudi razmišljanje, ki ga je pisateljica napisala posebej za državno tekmovanje in so ga učenci ob tej priložnosti prvič prebrali.

Učenka je za svoje besedilo dosegla zlato Cankarjevo priznanje.Več v Kultura in izobraževanje