Cezanjevske učenke uspešne na literarnih natečajih

S svojimi besedili, nagrajenimi na literarnih natečajih, so bile uspešne tri učenke OŠ Cezanjevci: Nika Križan, Julija Makoter in Klara Polanec.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2024 ob 13:32
Učenke so bile uspešne na literarnih natečajih

Učenke so bile uspešne na literarnih natečajih

Skozi celotno šolsko leto je razpisanih veliko literarnih natečajev. Ena izmed nalog šole je, da učence, ki izkazujejo nadarjenost na tem področju, spodbuja k izražanju misli, občutenj, dojemanj sveta tudi na takšen način. Kaj veš, lahko pa se med mladimi literati že ta trenutek skrivajo bodoča imena iz pesniškega ali pisateljskega sveta.

Tako so nas v preteklem obdobju s svojimi besedili, nagrajenimi na literarnih natečajih, razveselile tri učenke OŠ Cezanjevci: Nika Križan, Julija Makoter in Klara Polanec.

Petošolka Nika Križan se je v okviru 13. natečaja Rima raja, festival otroške poezije za leto 2024, uvrstila med najboljših trideset pesnikov v kategoriji učencev od 1. do 5. razreda. Komisijo je prepričala s svojo pesmico Moj brat Jan, ki jo bo predstavila na prireditvi 15. maja 2024 na Vrhniki.

Četrtošolka Julija Makoter in sedmošolka Klara Polanec sta sodelovali pri literarnem natečaju Spominska obeležja pripovedujejo. Julija je napisala pesem z naslovom Slovenija je domovina, Klara pa pesem z naslovom Petindvajset. Učenki sta bili za svojo pesem tudi nagrajeni. Medaljo bosta prejeli 25. aprila 2024 na prireditvi v Ljutomeru.




Več v Kultura in izobraževanje