Voznik vijugal po cesti in ni upošteval znakov policistov

Ko se je na naslovu bivanja ustavil, so policisti izvedli postopek in ugotovili, da vozilo ni registrirano ter da je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega odrejeno pridržanje.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. maj 2024 ob 07:53
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču in šest primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva in povzročitev lahke telesne poškodbe v Murski Soboti, tatvino kolesa in izsiljevanje v Lendavi, poškodovanje tuje stvari v Beltincih in še eno tatvino kolesa v Strehovcih.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Policisti so v večernem času v Žihlavi zaradi vijuganja in nezanesljive vožnje s svetlobnimi ter zvočnimi signali zaustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri pa znakov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval. Ko se je na naslovu bivanja ustavil, so policisti izvedli postopek in ugotovili, da vozilo ni registrirano ter da je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega odrejeno pridržanje.

Do vključno 19. maja še vedno poteka nacionalna akcija »Mikromobilnost«, v kateri policisti poostreno nadzirajo in ugotavljajo kršitve kolesarjev, voznikov e-koles, e-skirojev ter pešcev, hkrati pa ugotavljajo tudi kršitve voznikov motornih koles do šibkejših udeležencev. Vse udeležence v prometu pozivajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in tako prispevajo k večji varnosti v prometu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.




Več v Črna kronika