Dnevi prleške kulinarike še do nedelje

Sodeluje devet gostincev. Še vedno lahko rezervirate svojo mizo direktno pri gostincu in si pravočasno zagotovite željeni termin za uživancijo.

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 10. junij 2024 ob 08:18
Devet menijev in ena sladica, prleška gibanica

Devet menijev in ena sladica, prleška gibanica

Prva polovica junija je še posebej okusna, saj je prleška gibanica povezala ne le pohodnike na kulinaričnem pohodu Prleška gibanica, ampak tudi devet gostincev. Do nedelje, 16. junija 2024, boste pri njih poskusili ekskluzivni prleški meni po enotni ceni z eno samo sladico, prleško gibanico.

Prvih šestnajst dni junija sodelujoči gostinci nudijo ekskluzivni meni po enotni ceni 23 €. Devet menijev torej, devet možnosti za razvajanje vaših brbončic, in ena sladica, prleška gibanica. Sodelujejo Taverna Kupljen, Gostilna Prosnik, Restavracija Mitra, Turizem na podeželju Tompa, Kasač, Gostilna Gorica, Viničarija pri gruški by Miam & Vina Belak, RG Bistro Radgonske gorice in Turistična kmetija Toplak. Še vedno lahko rezervirate svojo mizo direktno pri gostincu in si pravočasno zagotovite željeni termin za uživancijo.

Ni naključje, da so Dnevi prleške kulinarike ravno v prvi polovici junija. Društvo Kelih že enajsto leto z različnimi promocijskimi akcijami in dogodki skrbi za večanje prepoznavnosti prleške gibanice. Med vsemi dogodki je največji in najokusnejši vikend, ko ima prleška gibanica svoj praznik, to je drugi vikend v juniju.

Dnevi prleške kulinarike

Premierni Dnevi prleške kulinarike: devet gostinskih ponudnikov, devet menijev in ena sladica, prleška gibanica


Kulinarični pohod Prleška gibanica je tako minulo soboto privabil kar 150 pohodnikov iz skoraj vseh koncev Slovenije. Po pohodu si jih je kar nekaj rezerviralo mizo pri gostincih, ki sodelujejo na Dnevih prleške kulinarike. Izkoristili so namreč odlično priložnost, da doživijo pristne prleške okuse.

»Vi, Prleki, nas tako razvajate! Tale pohod je odlično organiziran, okusen, spoznavamo se ljudje iz vseh koncev Slovenije. Predvsem pa vas občudujemo, kako se povezujete in si med seboj pomagate. Komaj čakam, da okusim še ta posebni prleški meni. Mizo imamo že rezervirano,« je povedala navdušena pohodnica iz okolice Ljubljane.

Prleška gibanica res povezuje vse, ki imajo radi pristne prleške okuse in jim je mar za ohranjanje kulinarične dediščine. Na pohodu so se predstavili lokalni ponudniki predvsem z območja občine Križevci, pohodniki so pridno polnili vrečke z dobrotami, ki so jih nakupili. Vsi so bili navdušeni, da jim je ekipa Društva Kelih omogočila prevoz nakupljenih izdelkov na končno točko pohoda.

Na spletni strani www.kelih.si so vse informacije o delovnih časih, kontaktnih podatkih za rezervacijo pri gostincih. Tudi meniji so zapisani, seveda pa so vsi privlačni. Skupaj podprimo prizadevanja za večjo prepoznavnost prleške kulinarike s prleško gibanico na čelu, rezervirajmo mizo in uživajmo do nedelje. Naj prleška gibanica povezuje vse ljubitelje odličnih okusov.

Dobrodošli v Prlekiji!

Informacije:
M: info@kelih.si
T: +386 41 357 520 (mag. Tjaša Kos)
W: www.kelih.si

Ocenjevanje prleških gibanic

Znano je, kdo je spekel najboljšo prleško gibanico




Več v Gospodarstvo