Prijeli osumljenca umora in poskusa umora

Osumljenec je umoril 48-letnega moškega in poskušal umoriti 24-letno žensko

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. januar 2012 ob 16:151
Policija

Policija

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je bil v ponedeljek, 2. januarja, okoli 14.45, na območju Kidričevega prijet osumljenec včerajšnjega umora in poskusa umora v Gorišnici. Policisti so osumljenca pridržali.

Umor in poskus umora v Gorišnici; osumljenec na begu

Osumljenec ni poškodovan, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so pri tem ugotovili, da sta se tisti dan v stanovanjski hiši v Gorišnici zadrževala 24-letna ženska in 48-letni moški. V dopoldanskem času je v hišo prispel 41-letni izvenzakonski partner 24-letne ženske. Po vsej verjetnosti je zaradi ljubosumja pričel pretepati 48-letnega moškega, nato ga je zadušil z vrvjo. Nato je pričel daviti žensko, a se mu je slednja uspela iztrgati, kar je osumljenega zmedlo, da je od dejanja odstopil.

Po storjenem dejanju je ženska uspela 41-letnega moškega umiriti, da je prenehal z nasiljem. Za tem je truplo pokril z odejo in se z osebnim avtomobilom Citroen ax odpeljal. Policisti so pričeli z intenzivnim iskanjem osumljenca. Ob 14.45 so v gramozni jami Pleterje locirali osebni avtomobil, naslednji dan, ob 14.40 pa so v bližini avtomobila prijeli osumljenega.


Več v Črna kronika