Novoletni ples

V DOSOR-ju so zaplesali v novo leto

Filip Matko, torek, 3. januar 2012 ob 13:02
Novoletni ples

Novoletni ples

Na enem izmed rednih tedenskih sestankov v decembru so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, predlagali izvedbo novoletnega plesa. Uresničitve te pobude sta se lotili domski sestri Suzana Divjak in Helena Maguša Stanek, sodelovali pa sta še gospodinji Davorinka Fras in Damjana Kramar.

Izbrali so dan: ponedeljek, 2. januar 2012, popoldne med 15. in 18.uro. Kot prostor je bila izbrana domska telovadnica v kleti, kjer so parketna tla še najbolj primerna za ples. Zatorej je prej imenovani kvartet domskih strokovnih delavk poskrbel za okrasitev telovadnice (številne kroglice so bile obešene s stropa, v enem izmed kotov pa je bila lepo okrašena novoletna jelka), domski kuhar Marko je pripravil kanapeje, njegove sodelavke v kuhinji pa še krožnike s pecivom, k temu pa je natakarica Andreja dodala (sponzorsko) vino s Kapele ter brezalkoholne napitke. Poskrbljeno je bilo še za glasbo: kasetnik s posnetki raznorazne plesne glasbe, kjer pa je po želji stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja prevladovala slovenska narodno zabavna glasba. In zabava se je lahko pričela !

Zbralo se je 21 stanovalk in stanovalcev, a so organizatorke med njimi pogrešale pobudnike novoletnega plesa. Pridružili so se še nekateri svojci in eden izmed njih je za popestritev prvega plesa v novem letu 2012 prinesel s seboj še šampanjec – zlato radgonsko penino !  Zatorej ni manjkala niti zdravica novemu letu ter vsem udeležencem novoletnega plesa ! Svojci in strokovne delavke so zaplesale tudi s stanovalkami in stanovalci na invalidskih vozičkih. Prelepo !

Toda vsega lepega je vse prehitro konec in do večerje se je zvrtelo nešteto melodij, ki so udeleženke in udeležence novoletnega plesa »potegnile« na plesišče, pladnji s kanapeji in pecivom so tudi bili dokaj hitro prazni in ob kozarčkih brezalkoholnih napitkov ter vinske kapljice s Kapelskega vrha so se že ponujali predlogi za nova podobna srečanja ob plesni glasbi.


Več v Družabno