160. pohod Živimo zdravo

9 km dolg pohod po Razkrižju

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 5. februar 2012 ob 19:21
160. pohod Živimo zdravo

160. pohod Živimo zdravo

V nedeljskem hladnem popoldnevu pri temperaturi krepko pod lediščem se nas je pri razkriškem domu kulture zbralo nekaj čez ducat pohodnikov v okviru programa Živimo zdravo. Občina Razkrižje je v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Murska Sobota organizirala letošnji prvi pohod v okviru Živimo zdravo, skupno pa je to bil 160. pohod odkar so pričeli s programom zdravega življenja.

Pohodniki so bili vseh starostnih kategorij. Koordinator pohoda je bil razkriški župan Stanko Ivanušič, ki je pohodnike popeljal na 9 km dolgo pot. Od kulturnega doma na Razkrižju je pot vodila do stičišča meje s Hrvaško na južni strani, nato mimo cerkve do Ivanovega izvira, zatem smo se pohodniki podali čez neokrnjeno naravo do nekoliko zamrznjene reke Mure. Ob severnem vetru in minus desetih stopinjah smo prečkali reko Ščavnico in se za krajši čas ob toplem čaju ustavili v prazgodovinski naselbini. Nato nas je pot vodila po nekoliko hribovitem zaselku nazaj na iztočno točko.

Naslednji drugi letošnji pohod bo v nedeljo 4. marca ob 13:30 uri izpred doma kulture na Razkrižju. Takrat si bomo tudi določili smer ter dolžino poti. Vabljeni!


Več v Šport