Na delavca se je vsulo 600 kg umetnega gnojila

Delovna nesreča v Radmožancih

Prlekija-on.net, petek, 2. marec 2012 ob 17:533
Policija

Policija

V petek, 2. marca, okoli 11. ure, se je v Radmožancih v UE Lendava pri polnjenju zalogovnika na trosilcu za umetno gnojilo hudo telesno poškodoval 44-letni delavec.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da so delavci kmetijskega gospodarstva v Radmožancih polnili trosilnik umetnega gnojila z umetnim gnojilom.

Okoli 11. ure so z nakladalcem nad zalogovnik na trosilcu dvignili večjo vrečo, v kateri je bilo 600 kg umetnega gnojila. V zalogovniku trosilca je pod visečim bremenom bil delavec, ki je delno prerezal spodnji del vreče in bi tako z umetnim gnojilom napolnil zalogovnik. Pri tem opravilu se je vreča iz neznanega vzroka strgala in delavca v zalogovniku pokopala pod seboj.

Hudo poškodovanega delavca so iz zalogovnika rešili gasilci in reševalci ZD Lendava. Z reševalnim avtomobilom je bil prepeljan v bolnišnico.

O nezgodi je bil obveščen tudi delovni inšpektor, ki je prišel na kraj in se udeležil ogleda. Ko bodo znane vse okoliščine dogodka, se bodo policisti odločili o ukrepu.


Več v Črna kronika