Minister za obrambo Aleš Hojs na letni konferenci OZSČ Ljutomer

V Biotermah so častniki pregledali svoje delo in začrtali prihodnje aktivnosti

Branko Košti, ponedeljek, 19. marec 2012 ob 18:073
Redno letno konferenco Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, ki se je odvijala v soboto, 18. marca v hotelu Bioterme, je s svojim obiskom počastil visoki gost, Minister za obrambo RS Aleš Hojs.

Ob njem so bili navzoči še: poslanec DZ in predsednik parlamentarnega Odbora za obrambo Franc Jurša, sicer tudi član OZSČ Ljutomer, podpredsednik ZSČ podpolkovnik Miran Fišer, generalni sekretar ZSČ stotnik Janko Ljubič, župani občin Razkrižje Stanko Ivanušič, Križevci mag. Branko Belec, Veržej Slavko Petovar in podžupan občine Ljutomer Janez Vencelj, predstavnika Območnih združenj vojaških starešin Gornje Radgone Štefan Želodec in Ormoža, višji vodnik Marjan Razlag, predsednika OZ VVS Ljutomer Alojz Filipič in Ormoža podpolkovnik Miran Fišer in predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje Ciril Magdič. Posebnega pozdrava predsednika OZSČ Ljutomer Antona Kosija sta bila deležna še direktor ZD Ljutomer mag. Tomislav Nemec, in direktor gostitelja družbe Segrap Miran Blagovič.

Po uvodnem kulturnem programu, ki sta ga izvedla učenca OŠ Mala Nedelja Sandi Filipič in Lara Belšak, je prisotne nagovoril Minister za obrambo RS Aleš Hojs. Častnike in goste je seznanil s svojimi pogledi na nadaljni razvoj SV ter nakazal usmeritve, za katere si bo v mandatu prizadeval. Izpostavil je tudi pomen sistema zaščite in reševanja, ter nakazal smeri reševanja najbolj pereče problematike tega, za varnost državljanov izredno pomembnega sistema. Kako uspešen bo pri umeščanju svojih predlogov v zakonodajo, je v največji meri odvisno od poslancev DZ, saj zanje mora pridobiti dvotretjinsko večino v parlamentu. Ob koncu svojega nastopa je odgovoril še na nekaj vprašanj navzočih.

Letna konferenca je tudi priložnost, da se posameznikom, ki so v delovanje in razvoj organizacije slovenskih častnikov vložili nadpovprečen trud in s tem prispevali k uspešnemu delovanju, podelijo priznanja. Letošnji prejemniki pisnih priznanj, znakov in plaket ZSČ so imeli še posebno čast, saj jim je ob prejemu čestital minister za obrambo Aleš Hojs.

Pisno priznanje ZSČ so prejeli:
- stotnik Anton Mulec
- poročnik Stanislav Budja
- vodnik Branko Tompa
- vojak Smiljan Perčič

Znak ZSČ sta prejela:
- stotnik Vasja Štaman
- stotnik Branko Kos

Plaketo ZSČ za več kot petdesetletno vsestransko aktivno delo v častniški organizaciji je prejel štabni vodnik Stanislav Krajnc.

Promocijsko plaketo ZSČ za dolgoletno financiranje OZSČ Ljutomer, za ugoden najem poslovnih prostorov ter za dolgoletno sponzorstvo organizacije, je v imenu Družbe Segrap - Bioterme Mala Nedelja, prevzel direktor Miran Blagovič.

V nadaljnem delu konference je predsednik OZSČ Ljutomer major Anton Kosi predstavil opravljene aktivnosti v preteklem letu, ki so potekale skozi izobraževanje članstva s predavanji o mednarodnih odnosih in vojaško politični situaciji v svetu, udeležbo na strelskih vajah in tekmovanjih, vključevanju v aktivnosti ZSČ, sodelovanje z drugimi združenji in društvi, udeležbah na spominskih slovesnostih v občinskem, regijskem in državnem merilu ter rekreaciji in druženju članov. V teh smereh načrtujejo aktivnosti za leto 2012.


Več v Kultura in izobraževanje