Dejan Zavec skupaj z zvestimi navijači proslavil zmago in 36. rojstni dan

Osvojitev naslova medcelinskega prvaka začetek ponovnega pohoda na svetovni vrh?

Branko Košti, nedelja, 25. marec 2012 ob 20:443
Sprejem Dejana Zavca

Sprejem Dejana Zavca

Na športnem igrišču v Juršincih se je v nedeljo, 25. marca, že precej pred 16. uro, zbrala množica oboževalcev in navijačev Dejana Zavca, ki si je v soboto zvečer v mariborski športni dvorani Tabor priboksal 32. zmago v svoji profesionalni boksarski karieri.

Zmaga proti Namibijcu Bethuelu Uushoni mu je prinesla naslov medcelinskega prvka po verziji WBO, kot je povedal Dejan, pa je s to zmago prestopil prvo stopnico ponovnega vzpona proti svetovnemu vrhu.

Ob zvokih pihalne godbe iz Sv. Jurija ob Ščavnici, je Dejan skozi špalir gasilcev prišel na prireditveni prostor in izzval izbruh navdušenja. Na oder ga je pospremil župan občine Juršinci Alojz Kavčič, mu čestital za doseženo zmago in zaželel uspešno nadaljevanje njegove športne poti. Kot vedno, se je Dejan tudi tokrat za podporo zahvalil vsem svojim navijačem, še posebej pa članom Fan kluba.

Po zdravici s penino je Dejan zarezal še v rojstnodnevno torto. Nekaj dni pred dvobojem je namreč praznoval 36. rojstni dan. Nedeljska slovesnot je bila tako priložnost za dvojno slavje: praznovanje rojstnega dneva in 32. zmage v boksarskem ringu. Praznovanje je bilo še lepše, ker je praznoval skupaj z ljudmi, ki ga imajo radi in on ima rad njih.


Več v Šport