New Beginning - skupina, ki ustvarja drugače, po svoje

Skupina New Beginning je posnela videospot za skladbo Čutim

Prlekija-on.net, petek, 30. marec 2012 ob 19:55
Glasbena skupina New Beginning, ki prihaja iz okolice Miklavža pri Ormožu je posnela videospot za skladbo Čutim, ki vam ga predstavljamo v tem članku. Videospot je režiral in posnel znan prleški "filmar" Vitomir Kaučič z asistentko Heleno Lukman.

Skupino New Beggining, ki s tem imenom deluje tri leta, sestavlja pet članov, njihova trenutna lokacija pa je na Kajžarju. Trije člani trenutne zasedbe (Leon, Tomaž in Robert) so prvič skupaj zaigrali že pred dvanajstimi leti, vendar s takratnim imenom skupine Vulcan, kjer so vztrajali pol leta in odigrali na treh nastopih. "Takrat nam je tudi naš tekstopisec Robi pokazal nekaj svojih idejnih avtorskih skladb, vendar ni bilo časa in volje to posneti in ovekovečiti. Glede na to, da imamo sedaj že vsi družine in kronično pomanjkanje časa, smo vseeno ponovno zaigrali in po prvih vajah na pijači nazdravili too new beginning. Tako je tudi nastalo ime benda," so pojasnili. O sebi pravijo, da so skupina, ki ustvarja drugače, po svoje, brez privdiha narekujoče komercijale, njihovi idoli pa so med drugim skupine, kot so Dire Straits, AC/DC, Status Quo, Crvena Jabuka, ...

"Dobri dve leti smo praktično bili zaprti v našem prostoru za vaje in ustvarjali večinoma avtorsko glasbo. Zato imamo še nekaj naših avtorskih demo posnetkov na zalogi, ki so pripravljeni za snemanje. Prvič smo se javnosti pokazali na prireditvi »Večer z domačimi ansambli« v našem domačem prostoru in pa tudi na dobrodelnem koncertu v Ivanjkovcih," pa pravijo o svojem glasbenem ustvarjanju zadnja leta.

Pesem Čutim je nastala pod peresom njihovega tekstopisca Robija, ki jo je okrasil še z osnovnimi harmonijami, za aranžma pa je poskrbela ostala ekipa skupine. Skladbo so dogradili še z videospotom, "pa čeprav smo ob tem morali izprazniti kar nekaj nogavic s prihranki," pravijo. Videospot, ki je posnet v visoki ločljivosti HD tehniki, je režiral in posnel Vitomir Kaučič z asistentko Heleno Lukman. Video omenjene skladbe si lahko ogledate spodaj.

Skupino trenutno sestavljajo člani:

MARKO HUSAR - glavni vokal
ROBERT BOHINEC - ritem kitara, klaviature, back vokal
TOMAŽ ŠTRUCL - solo kitara
RENATO CMAGER - bas kitara
LEON GLAVAČ - bobni in hkrati vodja skupine

Skupino lahko obiščete tudi na njihovi Facebook strani.




Več v Glasba in film