Žalujoči ostali še pri Mali Nedelji

Gledališčniki iz Sv. Jurija nasmejali tudi malonedeljčane

Branko Košti, nedelja, 15. april 2012 ob 10:224
Žalujoči ostali pri Mali Nedelji

Žalujoči ostali pri Mali Nedelji

Po uspešnih predstavah v Sv. Juriju in na območnem Linhartovem srečanju gledaliških skupin v Gornji Radgoni, so se igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici v petek, 13. aprila, predstavili na malonedeljskem odru.

Režiser predstave Roman Marič, bolj znan kot Pepek z brega, se je z odločitvijo, da zahtevno delo znanega srbskega komediografa Branislava Nušiča Žalujoči ostali (Ožaloščena porodica), ki temelji predvsem na verbalni komiki, prestavi v prleško narečje, lotil zahtevnega projekta, ki pa mu je z veliko truda, odrekanja in pomoči igralcev, v celoti uspel. Romanova "prestavitev" Nušičevega teksta v prleško narečje je poseben dosežek ob dejstvu, da to Nušičevo delo še ni bilo prevedeno v knjižno slovenščino za splošno uporabo, zato je v Sloveniji redko uprizorjeno, saj so pri nas bolj znane njegove politično angažirane komedije (Gospa ministrica).

Pomemben dogodek za jürjovške gledališčnike in tudi za občane občine Sv. Jurij bo 26. aprila, ko bodo komedijo odigrali v Kocbekovi dvorani v novem Kulturnem in upravnem središču.

Pepek z brega ponedeljek, 16. april 2012 ob 00:24

Kul Kul
Hvala fsen, keri ste nas prišli glejat, še posebno pa Branki in Kulturnemi drüšti od Male Nedle, ka so nan pomogali. Veseli smo, ka se van je naša komedija dopola in van obečamo, ka bomo še prišli med vos.
Tisti, keri pa ste zamüdili priliko, ka bi se malo nasmijoli, pa ste vableni na eno od naših gostovanj, kera bodo sledila. Prva prilika se van ponüja že toto soboto. Gostovali bomo na Razkrižji in tan nas lehko vidite od osme vüre napre.

TUNČEK ponedeljek, 16. april 2012 ob 16:23

Bravo Pepek, bravo Jürjofčani ! Ploskač Ploskač Ploskač

Dejan ponedeljek, 16. april 2012 ob 17:00

Ka pa ke Lotmerk? Nasmeh

Pepek z brega ponedeljek, 16. april 2012 ob 17:03

Lormerk pride na red jeseni, či bode fse po sreči Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje