Čistilka in predsednik uprave v Ljutomeru

Monokomedija govori o dveh ljudeh z najvišjega in najnižjega socialnega sloja

Dejan Razlag, četrtek, 19. april 2012 ob 20:111
Čistilka in predsednik uprave

Čistilka in predsednik uprave

V sredo, 18. aprila, so si obiskovalci Doma kulture v Ljutomeru ogledali monokomedijo "Čistilka in predsednik uprave", ki jo je uprizorila Mojca Partljič.

Monokomedija, ki jo je režiral Vito Taufer, avtor teksta pa je Tone Partljič, govori o dveh ljudeh z najvišjega in najnižjega socialnega sloja, ki ju za hip poveže iskrena človečnost, kakršne današnja družbena klima ne pozna.

Zavod za zaposlovanje pošlje prek javnih del brezposelno Marijo čistit v Slovensko državno banko (SDB), kjer se zaradi nepravilnega dodeljevanja posojil nekaj kuha. Položaj predsednika Filiberta je vse bolj negotov in nad njim se zgrinjajo nevarni oblaki slovenske politike, saj noče delovati po njenih navodilih. Čistilka Marija ponavadi čisti njegovo pisarno, potem ko vsi odidejo. Nekega večera pa jo preseneti, ko utrujen spi z nogami na mizi v svoji pisarni. Ko že hoče odditi, pa se predsednik zbudi. Čistilka le presrašeno obstoji na mestu z odprtimi usti, predsednik pa jo na njeno presenečenje povabi na kozarček viskija. Zaplet pa se pojavi, ker so vse to posnele nadzorne kamere...

Po predstavi je sledila še pogostitev in zahvala za vse sponzorje Žlahtnega abonmaja 2011/2012, ki ga je v tej sezoni uspešno pripravil JSKD OI Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje