Jubilejni 10. Blaguški tek

Ob Blaguškem jezeru je teklo čer 250 tekačev in tekačic

Branko Košti, ponedeljek, 23. april 2012 ob 19:061
10. Blaguški tek

10. Blaguški tek

V naboru prireditev ob praznovanju 18. praznika občine Sveti Jurij ob Ščavnici, je Športno društvo Videm v soboto, 21. aprila, izvedlo jubilejni 10. Blaguški tek.

Na mednarodnem tekmovanju, ki spada v sklop Srednjevropskih tekov treh dežel Avstrije, Madžarske in Slovenije, rezultati štejejo tudi za Pomurski pokal v rekreativnih tekih (Pomurje teče in hodi 2012), in vseslovenske akcije Slovenija teče za zdravje, se je na progi ob Blaguškem jezeru pomerilo preko 250 tekačev
iz štirih držav (poleg navedenih držav so tekli tudi gostje iz Hrvaške).

18. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici
18. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

80 otrok, mlajših od 15 let, je teklo v petih starostnih skupinah na razdaljah med 300 in 2000 metri, zmagovalci v posamezni kategoriji so bili nagrajeni s pokali. V glavnem teku, na razdalji 6000 m za ženske in 9000 m za moške, je nastopilo 110 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi delavci policije, ki tekmujejo za Slovenski pokal MNZ policije v rekreativnih tekih.

Med ženskami, ki so tekmovale v petih starostnih skupinah, si je absolutno zmago pritekla domačinka Sonja Neger z rezultatom 22, 51, pred Marjeto Gomilšak (23,55) in Anito Brovč (24,42), med moškimi, razdeljenimi v pet starostnih skupin, je v absolutni konkurenci slavil Arpad Garami z časom 29,22, pred Gergöm Nemesom 29,35 (oba iz Madžarske), tretji čas, 30,15 pa je dosegel Aleš Zver. Najhitrejši med policisti je bil Anton Holdinar z 32,34, med dvema sodelujočima policistkama je bila hitrejša Anita Brovč.

Tekmovanje se je končalo s tradicionalnim Občinskim tekom, kjer so se na 3000 metrov pomerili člani in članice športnih klubov in gostje.

Kot vsa leta doslej, so organizatorji tudi ob jubilejnem desetem tekmovanju pripravili bogat spremljevalni program. Pred glavnim tekmovanjem so izvedli medijski tek, ob zaključku pa so z bogatim kulturnim programom počastili jubilej te množične športne in družabne prireditve. Tudi na dobrodelnost niso pozabili, saj so na posebni stojnici prijatelji jadralnega padalca Simona, kateri je lani izgubil noge na Jahorini, s prodajo majic zbirali sredstva za njegove proteze. Prireditelji so izvedli še modno revijo znane modne oblikovalke in njene kreacije prodali na dražbi, katere izkupiček so razdelili na polovico: za Simonove proteze in za socialno ogrožene otroke na domači osnovni šoli.


Več v Šport