Projekt Mura-Drava.Bike zaključen

Projekt so zaključili s slovesno odstranitvijo prometne table Muraradweg Ende

Prlekija-on.net, torek, 22. maj 2012 ob 19:48
V torek, 22. maja, se je uradno zaključil slovensko-hrvaški projekt vzpostavitve kolesarskih poti ob rekah Muri in Dravi Mura-Drava.Bike. Projekt so zaključili s slovesno odstranitvijo prometne table Muraradweg Ende, ki je potekala na avstrijski strani mejnega prehoda Gederovci/Sicheldorf.

Prometno tablo je že dopoldan iz rok ministra za promet avstrijske Štajerske vlade dr. Gerharda Kurzmanna prejel vodja projekta Mura-Drava.Bike pri RRA Mura Romeo Varga, nato pa so v kongresni dvorani hotela Radin v Radencih na konferenci o projektu spregovorili še partnerji, ki so sodelovali pri projektu.

Ob tem je spregovoril Danilo Krapec, direktor RRA Mura, ki je bila vodilni partner projekta ter predstavniki avstrijske Štajerske, Pomurja, Podravja ter Međimurske in Varaždinske županije.

Vrednost celotnega projekta Mura-Drava.Bike znaša nekaj manj kot milijon 800 tisoč evrov, sofinanciran pa je s strani programa IPA SLO-HRV, Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, del sredstev pa so zagotovili partnerji v projektu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo