Deset najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije II

Razstava desetih fotografij bo v soboto na Glavnem trgu v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 30. maj 2012 ob 16:446
Foto natečaj Lepote Prlekije II

Foto natečaj Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer pripravil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so bile fotografije, ki prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

Odziv na natečaj je bil dober, saj se je odzvalo 39 avtorjev, ki so poslali 100 fotografij, saj je letos veljalo pravilo, da posamezen avtor lahko pošlje največ tri fotografije. Komisija v sestavi, mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer in Dejan Razlag, urednik Prlekija-on.net, so med prispelimi fotografijami izbrali 10 najboljših, ki bodo razstavljene. Izmed teh desetih pa so izbrali tudi tri, ki so si prislužile glavne nagrade. Vsi sodelujoči avtorji prejmejo tudi majico Prlekija-on.net.

Pri izboru najboljših fotografij je komisija upoštevala, da so na fotografijah prikazani prepoznavni motivi prleške pokrajine.

39 avtorjev in 100 fotografij
39 avtorjev in 100 fotografij

Uradna razglasitev bo v soboto, 2. junija, ob 10.15 uri, na Glavnem trgu v Ljutomeru. Glavne nagrade bodo prejeli:
  1. mesto: "Grozd in vino sredi vinogradov", avtor Simon Škafar;
  2. mesto: "Imam konjiča urnega", avtor Danilo Ivančič;
  3. mesto: "Dobro jutro", avtor Anastazij Rudolf.
V spodnji fotogaleriji je objavljenih deset izbranih fotografij, vse fotografije, ki so prispele na natečaj pa si lahko ogledate tukaj.


Več v Zanimivosti