»Ali si želimo prihodnost reke Mure s hidroelektrarnami?!«

Posvet bo v petek, 15.6.2012 ob 18. uri, v konferenčni dvorani Hotela Vivat, Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice

Prlekija-on.net, petek, 15. junij 2012 ob 12:505
Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je objavilo pobudo za pripravo državnega prostorskega načrta za hidroelektrarno Hrastje Mota na Muri. LRF za Pomurje ob tem vabi na javni posvet: ali si želimo prihodnost reke Mure s hidroelektrarnami?!, na katerem želijo soočiti poglede in stališča nevladnih organizacij v povezavi s prihodnostjo reke Mure in s pričakovanji glede hidroelektrarn na reki Muri.

Posvet bo v petek, 15.6.2012 ob 18. uri, v konferenčni dvorani Hotela Vivat, Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice.

Srečanje bo tako priložnost, da se spregovori o tem, kaj je spregledano, pozabljeno ali čemu je v prihodnosti potrebno nameniti več poudarka in da se to izoblikuje v smernice (predlogi, priporočila, usmeritve….), ki se zbirajo na naslovu koordinatorja. Koordinator in pobudnik bosta nato skupaj z investitorjem, Dravske elektrarne Maribor, in izdelovalcem »Pobude«, vse podane predloge analizirala in na njihovi osnovi pripravila osnutek sklepa o pripravi DPN ter ga poslala v nadaljnjo obravnavo.

Študijo Trajnostnega razvoja območja ob reki Muri v povezavi z možnostjo HE izrabe reke najdete na spletni povezavi.

Pobudo Ministrstva za infrastrukturo in prostor za pripravo DPN v digitalni obliki pa najdete na tej povezavi.

Pobuda za organizacijo dogodka, je bila soglasno podprta s strani predstavnikov nevladnih organizacij za člane v Razvojnem svetu pomurske regije za naslednje programsko obdobje.

Trasa HE


Več v Gospodarstvo