Integrirano učenje angleščine skozi igro

V vrtcu Ljutomer so izvajali integrirano učenje angleščine

Marija Pušenjak, ravnateljica, ponedeljek, 18. junij 2012 ob 12:29

V tem šolskem letu smo v vrtcu Ljutomer, v dveh skupinah otrok od 5-6 let izvajali integrirano učenje angleščine. Program je izvajala Lilijana Kerčmar, prof. pedag. in soc., ki si je pridobila tudi ustrezni certifikat. Učenje je potekalo skozi igro v dogovoru s pedagoškimi delavkami skupine in v povezavi z rednimi dejavnostmi vrtca.

Z izvajalko se je vzpostavila zelo odprta in pozitivna komunikacija in interakcija, kar je dodatno pripomoglo k sproščenemu učenju. Del tega, kar so izvajali skozi celo šolsko leto, so otroci skupaj z g. Liljano prikazali tudi staršem, dedkom, babicam. Vsi otroci so prejeli tudi priznanja. Na koncu pa smo se vsi osvežili z angleškimi domačimi zeliščnimi čaji ter pecivom.

V evalvaciji smo ugotavljali, da je učenje potekalo v zelo sproščenem vzdušju, ob igri ter z uporabo mnogih didaktičnih sredstev in pripomočkov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši