Iz Lotmerškega razvojnega partnerstva izstopile tri stranke in obe listi

Stranke LDS, NSi, SLS ter listi Mlada Prlekija in Mi smo prava lista izstopili iz Lotmerškega razvojnega partnerstva

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 18:2723
Lotmerško razvojno partnerstvo 15. septembra 2010
Lotmerško razvojno partnerstvo 15. septembra 2010
Sara Karba in Aleksander Kavčič
Sara Karba in Aleksander Kavčič
Olga Karba
Olga Karba
Lotmerško razvojno partnerstvo
Lotmerško razvojno partnerstvo
Občinski svet občine Ljutomer
Občinski svet občine Ljutomer
15. septembra 2010, so se v oporo in podporo, takratni županski kandidatki v Občini Ljutomer, Olgi Karba pridružile vse politične stranke in neodvisne liste katere so takrat podpirale njeno kandidaturo.

To so bile stranke LDS, NSi, SDS, Zares in Zelena koalicija ter dve neodvisni listi, Mlada Prlekija in Mi smo prava lista. Takrat so tudi vse stranke, listi ter županska kandidatka simbolično podpisali skupen dokument imenovan Lotmerško razvojno partnerstvo.

Oktobra 2010 je k temu partnerstvu pristopila še stranka SMS - zeleni Evrope, po volitvah, ko je Olga Karba tudi bila izvoljena kot županja Občine Ljutomer, pa je k partnerstvu pristopila še stranka SLS.

Županja prepričana, da se je zapletlo zaradi kadrovskih zadev
Takrat se je zdelo, da so v občini Ljutomer politične stranke končno stopile skupaj, in vsaj na lokalni ravni presegle delitve, vse za napredek in razvoj občine. Partnerstvo je takrat pomenilo tesno večino enajstih svetnikov v 21-članskem Občinskem svetu. A kmalu se je izkazalo, da to v praksi ne bo tako lahko. Prvi očitnejši znaki delitve so se po mnenju nekaterih svetnikov in županje pokazali po imenovanju Janeza Venclja (SMS) za podžupana ter nato pri imenovanju Tomislava Zrinskega za direktorja Občinske uprave Občine Ljutomer.

Nadaljevalo se je z (ne)sklicanjem seje Občinskega sveta ter odpovedi 10. redne seje zaradi domnevno preobširnega gradiva. Na teh in nadaljnjih sejah je bilo že očitno, da županje pri marsikateri zadevi ne podpirajo več stranke LDS, SLS, NSi ter lista Mlada Prlekija, kar je pomenilo šest glasov svetnikov (svetnik NSi Jože Panič, sicer županjo podpira). Marca je nato sledila 12. redna seja, kjer so svetniki prišli le do branja dnevnega reda. Od takrat naprej je verjetno vsem bilo že jasno, da je Lotmerško razvojno partnerstvo obstajalo le še na papirju.

Olga Karba je za časnik Delo maja letos dejala, da je prepričana, da se je zapletlo zaradi kadrovskih zadev, točneje zaradi imenovanja podžupanov. Trdila je, da pred volitvami v zvezi s tem ni dajala nobenih obljub, takoj po volitvah pa je to postalo osrednje vprašanje ter da so že na prvem sestanku partnerstva zahtevali, da je treba to najprej urediti, saj so s tem povezane vse druge kadrovske odločitve. Ker takrat ni privolila v izsiljevanje, saj je po njenih besedah izbira podžupana njena izbira, so ji takoj za tem v strankah LDS in SLS odrekli podporo za vse pomembne predloge, od proračuna naprej. Takrat še je dejala, da delo občinskega sveta ovira predvsem "združenje posameznikov in strank, ki se dogovarjajo za medsebojno podporo pri svojih individualnih interesih".

Na njene očitke so takrat odgovorili vodje občinskih odborov LDS Aleksander Kavčič, NSi Danijel Smodiš, SLS Alojz Štih in predsednica Mlade Prlekije Sara Karba, da je "veliko podpisnikov partnerstva razočaranih, ker kaže, da je bilo partnerstvo le sredstvo na poti do cilja zasesti župansko mesto. Ker so bila načela partnerstva takoj po volitvah kršena, je to zdaj le mrtva črka na papirju".

Sedaj prah dviguje Odlok o oskrbi s toplotno energijo
V zadnjem času pa za dvigovanje prahu skrbi tudi Odlok o oskrbi s toplotno energijo na območju Občine Ljutomer, katerega je Občinski svet že dvakrat zavrnil. Skupina povezanih članov Občinskega sveta Občine Ljutomer, Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič, Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec, je v javnost poslala izjavo Odgovor medijem na članke o Odloku o oskrbi s toplotno energijo na območju Občine Ljutomer, kjer opisujejo svojo plat zgodbe glede nesprejema omenjenega odloka.

V odgovoru omenjeni člani trdijo, da se s članki o odloku, ki so bili objavljeni v medijih Pomurski Vestnik, Večer in Delo "večino članov Občinskega sveta Občine Ljutomer poskuša prikazati kot neverodostojne osebe, ki skrbijo izključno za lastni interes, kar je žaljivo in zelo daleč od resnice".

Ker v našem mediju o tej problematiki prej nismo poročali, smo za mnenje in odgovor na pisanje skupine svetnikov povprašali tudi županjo in brata Sunko, ki so v odgovoru omenjeni. Odgovore še čakamo.

Lotmerško razvojno partnerstvo zapustile tri stranke in listi
V nedeljo pa so podpisani mag. Aleksander Kavčič - predsednik OO LDS Ljutomer, Alojz Štih - predsednik OO SLS Ljutomer, Daniel Smodiš - predsednik OO NSi Ljutomer, Sara Karba - predstavnica liste Mlada Prlekija in Robert Pregrad - predstavnik liste Mi smo prava lista v medije (v naš medij izjave sicer nismo prejeli) poslali odstopno izjavo treh strank in dveh list iz Lotmerškega razvojnega partnerstva, kjer so zapisali:

"Občinski odbori strank LDS, NSI, SLS ter listi Mlada Prlekija in Mi smo prava lista, podpisniki Lotmerškega razvojnega partnerstva, razočarano ugotavljamo, da je partnerstvo kmalu po izvolitvi županje postalo le še mrtva črka na papirju. Žal se je ponovno izkazalo, da so velike besede o novih vrednotah, profesionalnosti, timskem delu in sodelovanju, predvsem pa o prijaznosti, dostopnosti in razumevanju, bile le del županjine predvolilne kampanje.

Predvsem smo pa razočarani, ker se v občini ne odvija gospodarski zagon, kot bi bil možen. Za spodbuden razvoj občine ni dovolj organiziranje številnih »veselic in proslav«, ki si jih žal lahko privošči čedalje manj občanov. Potrebno je ustvariti atraktivno okolje za naložbe, ki bodo prinesle tudi nova delovna mesta. Prav tako ni bistvenih premikov na področju urejanja prostora in okolja. Tudi občinska uprava ni modernejša in učinkovitejša, kot se je obljubljalo. Dogaja se ravno nasprotno, v občinski upravi se sposobne degradira, na novo pa se zaposluje prijatelje ali znance, kljub številnim visoko izobraženim uradnikom pa si županja naroča svetovalce za pisanje govorov in svojo promocijo.

Prepričani smo, da v občini zmoremo veliko več, za kar pa potrebujemo iskreno spoštovanje različnih mnenj, sodelovanje in medsebojno zaupanje. Vodstvo občine mora delovati povezovalno in ne razdiralno. Ne moremo si privoščiti nenehnih prepirov, obtoževanj, kratenja pravic in avtokratskega vodenja. Problemov ne bomo reševali z nenehnim iskanjem namišljenih pravnih ovir, ampak z inovativnostjo in odprtostjo za ideje ter mnenja, ne glede kdo jih je podal.

Konstruktivno sodelovanje zgoraj navedenih strank in list ter mnenja naših svetnikov so vse prevečkrat interpretirana kot »ozki interes posameznikov«, ne glede kako širok skupni interes zastopajo (npr. obnovo Zadružnega doma na Cvenu smo dosegli šele s preglasovanjem županje).

Tako seznanjamo javnost in županjo Olgo Karba, da za obdobje do naslednjih lokalnih volitev ne želimo biti soodgovorni za tak razvoj občine in odnose, kot so sedaj. Kljub številnim poskusom sodelovanja, zaradi načina vodenja občine, le to ne daje takih rezultatov, kot jih potrebujemo občani. Zaradi odgovornosti do volivcev in občine, predvsem pa zaradi nezmožnosti uresničevanja naših programov, odstopamo iz partnerstva. Vsekakor pa bomo še naprej po svojih najboljših močeh pomagali in konstruktivno sodelovali pri uresničevanju vseh dobrih idej in pobud, ki jih v občini še kako potrebujemo".

V Lotmerškem razvojnem partnerstvu so tako sedaj ostale stranke SDS, Zares, Zelena koalicija in SMS - zeleni Evrope.Komentarji (23)

Legionar ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 19:40

He he, kot so se pred volitvami 'zlizali' in prisegali na Olgo Karba, takoj je sedaj vse razpadlo. Hehe Jurša pa se sedaj ziher sladko smeje. Nasmeh Sicer pa kar se tiče Občinske uprave, ta res ni nevem kako prijazna občanom, kvečjemu nasprotno. Morda se tu kaže vsa 'strokovnost' Zrinskega, ki je bil v namene zagotovitve občanom prijazne Občinske uprave pripeljan celo iz Puconec. Pomežik Pa zgleda, da v Puconcih zgleda vseeno ne premorejo tako kvalitetnega kadra, kot nam je to poskušala dopovedati županja, ko si je na vse kriplje prizadevala pripeljati Zrinskega v Lotmerk (kar ji je sicer potem tudi uspelo). Torej, da so se spičili okrog kadrovskih zadev, je tako povsem razumljivo. Zloba

madmax ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 20:13

Trebalo bi korigirati naslov članka in sicer v "Iz Lotmerškega hinavskega partnerstva izstopile tri stranke in obe listi".


Ne morem se otresti občutku, da je večina podpisnikov t.i. "lotmerškega razvojnega partnerstva" doživljalo Olgo Karbo kot neko nesposobno "metlo" s katero bodo oni ko je ustoličijo na mesto županje, delali kot jim paše in bo ona samo ene vrste fikus Nasmeh

Žal vsepovsod so individualni in skupinski interesi, tako je tudi v občinskem svetu, vsakega da vzameš malo pod drobnogled, boš ugotovil da je v neki interesni skupini in jo zastopa v tem občinskem svetu, najhujše pa je ko se dve interesni skupini udarita, potem letijo tudi nizki udarci.


Dosti teh svetnikov v naslednjem mandatu ne bo dobilo volitev, ker so jih volivci prebrali kot berilo v osnovni šoli.
To ja Hihihi Hihihi Hihihi

Zdaj bi trebalo potegniti tisto soočenje Olga Karba vs. Franc Jurša, ko mu je očitala da za njim stojijo "botri" in interesne skupine, zdaj pa to za njo trdijo nekateri svetniki Nasmeh
Mislec Mislec

Progress ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 20:38

sram vas je lahko svetniki, prej ste pluvali po Francu Jurši, sedaj po županji Olgi, v naslednjem mandatu se boste spet priliznili k novemu kandidatu, potem pa mu metali polena - dolj z vami !!

zack69si ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 21:43

Madona, neke ne razmin pri totih svetnikih ????? Če se toti ne zavedajo, ka jih je predlagalo-zvolilo ljudstvo ??? Vepa neke bodo mogli pokozati pozitivnega, ne pa ka se samo kregajo, pa klübüvlejo eden drugemi, narod pa čiduže slabše živi .... zake se ne sedej sküp, pa pretehtajo in predebaterajo predloge, ki bi bili pozitivni za celo občino in za njene prebivalce??? tak pa se samo eden proti drügemo dregajo, naredijo pa nič....

Mogoče pa je res bila tista teorija prova: zvoliti županjo za funkcijo, tepa bomo mi že nekak svoje lidi pa svoje kadre vpelali, mimo županje....dečki ( in deklina )...to tak ne gre.... trebalo de pokozati neke pozitivnega, vači smo prleki joko vročekrvni lidje...lehko bi malo prišli ta gor, gda mate kako sejo, pa bi van sejnino kre zeli, pa jo dali kakšni obubožane družine, ki živi na robi preživetja... pa bi mogoče bija vekšni hasek s toga.....

Taka, moj predlog: začnite že neka pomalen delate, vači nekak nete preživeli na naslednjih volitvah .... lidje si zapunijo ke ste obečovale.... čipa si neso, tepa bodo to vaši nasprotniki zlo hitro potegnoli na plano, pri naslednjih volitvah ....

MILAN ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 21:47

Tiho žalostno,dokaz da je v ospredju le lastna veljava. Hudi

karantanija ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 22:05

Mon občutek, ka v naslednjen mandate nede marse kerega od toteh prilizjeneh svetnikof, narod nede pozoba, kak ste ga nategnole. Neste klibivale samo županje, dobesedno ste se delale norca z nos lidi, tisteh kere smo vas volile, banda prek pro***ta. Hamer Kozlam

Biseri prleške intelegence,...............sron vas je lehko!!!!!!!!!!

MILAN torek, 14. avgust 2012 ob 07:41

Mislec nekej pišete kak de na naslednjih volitvah. Sen prepričani ka de večina sedanjih svetnikof nastopala v prvih vrstah. Hudi

Legionar torek, 14. avgust 2012 ob 08:06

Ne ven zake bi vso krivdo mogli na svetnike zvaliti? Za štükarijo sta potrebna dvo ali več. Očitno ne znojo sodelüvati ne z ene ne z drüge strani.

MILAN torek, 14. avgust 2012 ob 08:12

To ja to ka sta potrebna dvo je resen še vekša resnica pa je ka se nečejo zgučat.Ne nejdejo teko zrelosti ka bi rekli za nami je-gremo napre pa pozobmo fso kregaje.
Na takši način bi vsi neveč pridobili pa pokozali ka so vseeno zmožni prestopiti. Trma pa vstrajaje ne prnese nikumi nič dobrega. Hudi

krkan torek, 14. avgust 2012 ob 09:03

milan te pa ti ide za svetnika ne pa ka drügen guciš kak pa kaj. Če je teko strank oz. list izstopilo je neke ne vrede pa se ne do rešite na način kupice. Nejležje je bite general po bitke.

zack69si torek, 14. avgust 2012 ob 09:52

Krkan: tü pa moren malo Milane v bran stopite....svetniki, gda si kandiderale, so mogli meti program, za katerega so mislili ka do ga lehko spelali in ka do lehko delali po njen... toti program so te predstavile nan, volilcon, ki smo se te pač z njimi strinjali in toti program podprli.... zej pa če smo ugotovili, ka so nas toti svetniki " nategnole " , bi pač mogla biti možnost, ka somi odstopijo ali pa jih ljudstvo, ki jih je izvolilo, zamenja.... to je pač tak... jaz ti tüdi lehko marsike obečan, ka bon ti nareda, pa te prepričan, ka boš mi da še pol penes vnapre, tepa bon se iz tebe smija pa butla delo .... no, kej boš pa te nareda ???

..... mon občutek, ka je še županja premalo vdarila po mizi in rekla kak bi se nej delalo. Glete, jaz g. Zrinskega sploh ne poznan osebno, menin pa , ka či je županja ocenila, ka bi un lehko prinesa neke bojšega pa dobrega v našo občino, zakej toga nemrejo sprejeti tüdi svetniki ??? ... v živleji je treba sprejemati tüdi kompromise, pa včosih dati tüdi nekome drugemi praf, čipraf maš ti osebno drgačno mnenje... sen mnenja, da ko gre za eksistenco občine, te se morejo strankarski apetiti malo pozobiti... ker za por let nedo meli več po ničen stegovati rok, pa se štükate za kakšne osebne interese...nede več nič, ke bi bilo vredno za kakšno stranko ...

na naslednjih volitvah je dobra priložnost, ka se vsej pol totih svetnikof ignorera na volitvah... tepa bodo lehko sami sebi düma " svetnikovali " .... ker čene bon resen kandidera na nekšni neodvisni listi, ka tak kak je zej, tak dugo nede šlo.... vse drüge občine se razvijajo pa delajo neke novega, Lotmerk pa stoji že por let na isten mesti... ne na isten , na slabšen, keko spremljan zadeve zodje cejte ...

tak da Krkan, či greš ti za svetnika, pa Milan, pa jaz bon ša, te smo že trije, ki bi mislili pa delali za dobro občine... ke proviš ??

borko torek, 14. avgust 2012 ob 10:29

Nej se jin pisti 4 leta, pa te de se crta potegnila ke so naredli pa ke od tega je bilo za nos obcone vrede pa kej je bilo zgreseno. Te pa tak al tak pridemo na vrsto mi volifce pa bomo sküper rekle ci je blo dobro al pa slabo.
Natolcevanja pa so tak al tak brezvezna ki samo skodijo nase "prelepe" obcine.

pravični torek, 14. avgust 2012 ob 23:35

Nekaj bistvenega se je pozabilo.

Omenjena je sicer tista nesklicana seja, ki bi se naj odvijala lani v tem času.

Ampak zadeva ima korenine bistveno prej.

Gre za imenovanje novega direktorja Zdravstvenega doma.

Že takrat so določeni lobiji temu nasprotovali.

Dejstvo pa je bilo, da ser je pa VEČINA svetnikov strinjala, da to mesto prevzame mag. Tomislav Nemec.

Že pred volitvami je bilo med poznavalci razmer slišati, da je potrebno na to funkcijo postaviti človeka, ki bo zadeve v ZD končno prevetril, jih uredil in postavil na mesto, kot je treba.

Veliko jih je že takrat govorilo in vedelo, da bi bil za to funkcijo primeren Nemec.

Tako, da je samo bilo še vprašanje časa, kdaj se bo zadeva izpeljala.

Zanimivo je tudi dejstvo, da so ga podprli tako LEVI, kot DESNI, kar pomeni, da mag. Tomislav Nemec uživa pri ljudeh velik ugled in velja za človeka, ki je res primeren za to funkcijo.

In potem se je pri imenovanju zapletalo, ker določeni lobiji niso hoteli Nemca na ztem mestu.

Ampak VEČINA je pač potrdila to kar je bilo najbolj prav.

Ne dolgo zatem se je pričelo močno zapletati, ko je Svet zavoda ZD predlagal, da bi občina, kot ustanovitelj in lastnik pokrila izgubo preteklega leta, torej 2010, ko Nemca še ni bilo na mestu direktorja.

In spet se je VEČINA s tem strinjala, ker je pač logično, da bi z nepokritjem posledice čutili občani, ki bi bili prikrajšani za določene storitve.

Isti lobiji, ki so prej nasprotovali imenovanju novega direktroja so tudi nasprotovali pokrivanju izgube. In zaradi zapletov, ker se zadeva ni uvrstila na dnevni red že konec pomladi, je prišlo do tistega zapleta s sejo avgusta.

Potem so se stvari okrog tega jeseni le uredile, ker je VEČINA izglasovala, da se v dobro občanov izguba pokrije.

In še malo okrog zgodbe ZD.

Letos spomladi je ZD pokazal rezultate poslovanja v lanskem letu in namesto izgube je bil DOBIČEK.

Škoda, ker je bilo o tem zelo malo napisanega.

Mag. Tomislav Nemec je v pol leta, kar je vodil ZD lansko leto, uspel iz začetne izgube, leto zaključiti s pozitivnim rezultatom.

In glej ga zlomka.

Ko je na seji sveta predstavil rezultate poslovanja, takšnih dobrih rezultatov je malo in bi pričakovali, da se vsi veselijo, se je veselil samo tisti del svetnikov, ki so prej tudi podpirali novega direktroja.

Manjšinski del svetnikov je zadevo sprejel brez veselja na obrazu in kar nekako so bili žalostni, da je Nemcu uspelo.

Kdor ne verjame, naj si ogleda posnetke zadnje seje, kjer je mag. Tomislav Nemec predstavil poslovanje za leto 2011.

Celo se je moral zagovarjati na tak način, kot bi pridelal izgubo, namesto, da bi mu vsi zaploskali.

Toliko o tem, ker je zadeva ves čas razdvajala ljutomerske svetnike.

Očitno so imeli vsak svojo računico.

Zanimivo pa je, da en svetnik večje stranke, ki je sama sicer v VEČINI, on pa v manjšini, vedno glasuje, kot glasuje manjšina in še med zadnjimi dvigne roko, ker prej pogleda okrog, kako mora glasovati. Mislec Hjooj Hihihi

Prav zanimivo bi bilo vedeti, zakaj se je distanciral od stranke, ki ga je ustoličila in seveda kakšni osebni interesi ga vodijo pri njegovem glasovanju. Hihihi Zloba Hahaha


zack69si sreda, 15. avgust 2012 ob 00:12

Pravični... pohvala za tako pisanje... vidiš , to so stvari, ki se morajo pojasniti ljudem in to so stvari, pri katerih si moramo naliti čistega vina.... pa če je kislo ali če je sladko ...

za takim načlinom dela, kot ga je ubral g. Nemec, pa je pokazal da se zadeve da postopoma stabilizirati in racionalizirati .... sicer ne poznam delovanja g. Nemca, pa vendar: če se gre za dobrino vseh ljudi, potem mislim da je pot prava...in bi jo mogoče bilo potrebno uvesti pri večih podobnih primerih, kjer je poslovanje negativno .... je pa res, da pa mogoče tako negativno poslovanje nekomu odgovarja, ( beri, ima korist od tega ...).

Pravični, še enkrat ... klap, klap, klap ....

lp

karantanija sreda, 15. avgust 2012 ob 12:31

Na novinarsko vprašanje POP TV-ja, kam je izginilo DARSOVIH nekaj milijonov evrov v času vodenja g. Nemec Tomija, še sedaj ni odgovora oz. na poročanje iste TV, g. Nemec ni bil dosegljiv, da bi dal izjavo........ MislecPop tv, še enkrat.....klap, klap, klap.............itd, resnici nasproti

plinski sreda, 15. avgust 2012 ob 13:50

pravični spet pišeš pravično po diktatu Hihihi Hihihi

Zaj ste z politike odišli na Nemeca, puste jega pa ZD na miru, guča je blo od svetnikov pa Karbove pa partnerstva

pravični sreda, 15. avgust 2012 ob 22:38

No, plinski, mimogrede.

NIKOLI nisem pisal po nobenem diktatu. To ja

Pišem na temo, kjer meni paše in zapišem točno to kar mislim zapisati. Jaaa

Kot drugo pa si verjetno bolj površno prebral, mogoče bi pa jaz moral bolj jasno zapisati zadeve okrog ZD. Mislec

Gre namereč zato, ker se v članku omenja, kje vse oziroma o katerih stvareh so se začeli svetniki med seboj in z županjo razhajati.

Ker pa ni bilo omenjeno nič okrog imenovanja novega direktorja ZD in ostalih zadev okrog ZD, sem to zadevo zapisal.

Ampak ne, da se razpravlja o ZD, ampak, da se spomni na enega od bistvenih razhajanj med ljutomerskimi politiki.

Še danes, če vprašaš VEČINSKI del svetnikov, podpirajo aktualnega direktorja ZD, iz manjšinskega tabora pa boš slišal, da bi raje videli nekoga drugega na tem mestu.

Sicer pa ni edini primer.

V manjših vaških občinah pač teh problemov ni, ker nimajo raznih služb, kjer bi se imenovalo direktorje. Nasmeh

Drugače pa je v večjih krajih, kjer se večkrat bije boj med svetniki in različnimi strankami, tudi po več let, kdo bo zasedel kakšno direktorsko mesto. Mislec Hjooj

Sicer pa takšno široko podporo političnih strank, levih, desnih in sredinskih, kot jo uživa mag. Tomislav Nemec, težko najdeš. To ja

Kar dokazuje, da je res odličen direktor, ker ga drugače nasprotno misleče politične stranek sigurno nebi podprle. To ja

V današnji hudo razdvojeni družbi res moraš imeti vrhunske kvalitete, da te podpre tako desni, kot levi in srednji pol. To ja

plinski četrtek, 16. avgust 2012 ob 09:21

pravični,

odvisno s katerega zornega kota gledaš, definitivno pri lokalni politki kot ti opisuješ nima veze če te podprejo levi, desni, pijani, trezni, ampak je pomembno kdo so, in če ti v tej politiki sedijo bratranec & ostali sorodniki, strankarski prijatelji, nekdanji in mogoče bodoči sodelavci... to je pomembno Hihihi

Težko je nekogar ocenjevati na kratek rok, človek ima mandat na 4-5 let in ko mu to poteče bo mogoče oceniti, kako uspešen je bil, do tedaj pa naj dela najboljše kakor ve.

pravični četrtek, 16. avgust 2012 ob 11:42

Ja, plinski, se strinjam s tistim zadnjim stavkom. Jaaa

Zato pa se mi zdi brezsmiselno, ko nekateri blatijo svetnike in kar žaljive o njih pišejo. Mislec

Ko jim poteče 4 leta jih bomo spet ocenjevali. To ja

No, kako pri nas to poteka je pa že druga zgodba. Hihihi Zloba Hahaha

Seveda mora biti konstruktivna kritika tudi vmes med mandatom. Jaaa

Nesprejemljivo pa je, ko jih nekateri žalijo. Žalosten Mislec Hudi

In celo taki, ki so sami kandidirali za svetnike. Mislec Hjooj

Mogoče so užaljeni, ker njih nihče ni izvolil. Zloba

texas četrtek, 16. avgust 2012 ob 11:52

pravični, zanimivo, da spet s tem svojim "političnim pamfletom", kot je že nekdo ugotovil, vidiš samo eno stran. Mi pa prosim lahko poveš, kdo žali svetnike? Povedati svoje mnenje, še ni žaljenje. Bi prej v tvojih izjavah našel žaljivke do drugih, tistih "ne tvojih svetnikih", ki jih vedno označuješ, kot da so manj vredni, prihajao iz "mikro strank", itd. Da ne govorim, kakšno mnenje imaš o županji, svojega kolega pa po pol leta dela na direktorskem stolu kuješ v zvezde, kot da ima Božjo moč.

Mimogrede, kakšno pa je tvoje mnenje o NSi svetniku? Prilepi spet kak tvoj naročen PR pamflet prosim.

lp

gregor79 četrtek, 16. avgust 2012 ob 12:49

lol..podžupan je upokojenec iz Stranke mladih Hahaha že to je bilo Hjooj

kaj pa ste pričakovali od Karbe. Že en mesec po tem ko je prišla na oblast je bilo jasno da mora vrniti usluge tistim kateri so sponzorirali njeno kampanjo. To je bilo jasno že pri izbiri podžupana in postavitvi njenega prijatelja za direktorja UE. Tudi naš direktor je po enem sestanku z Karbovo rekel "Od tote ne bo nič. Veliko govori malo dela. Čakamo na naslednjega župana."...

odklop četrtek, 16. avgust 2012 ob 14:10

Vse skup je brez veze guč o svetnikih .... dejstvo je, da bo vedno 21 lidi v sveti sedelo pa če bodo kandidirali toti ali drugi...na strankarskih listah ali neodvisnih...van vsen skupaj itak nikdar ne bo po godi, pa po vaše do si itak vsi v žepe davalai pa za svoje interese delali itd itd....
Pa normalno je da so v sveti različni interesi različnio pogledi, pa tak mora biti. Ja kak pa bi bilo, da imamo 21 kimavcov. Pa toti cajti so mimo! Umetnost je totih 21 pogledov uskladiti in delati kompromise...no tu pa je županja zmrznila.
Ampak v tisten trenutki, kak je županja zgibila podporo v sveti, bi mogla odstopiti. Vsaj tak je v nekih normalnih demokracijah. Ampak ona neje demokrat zato se pač ne čudin ka je tak. Z vsakin dnen kaj je na županskem stolčki dela samo večjo škodoobčini in njenin občanon. Nucamo človeka, ki bo znal poslušati, sprejemati kompromise, usklajevati in ki v prvi vrsti nede takšen birokrat.

plinski četrtek, 16. avgust 2012 ob 16:55

pravični :

kapo dol Respekt Klanjam

temu se reče zvestoba!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika

Lokalne volitve bodo 18. novembra

Lokalne volitve bodo 18. novembra

petek, 13. julij 2018 ob 12:22
Dejan Karba, foto: Tomi Lombar/Delo

Parlamentarne volitve: kako naprej?

sreda, 6. junij 2018 ob 13:03