OOPZ Ormož in TD Središče ob Dravi na sejmu SLIV v Osečini

Na sejmu je bila podeljena tudi posebna nagrada predsedniku OOPZ Ormož Ivanu Babiču

Eva Jordanovski, sreda, 5. september 2012 ob 17:57
Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož se je tudi letos, skupaj s turističnim društvom Središče ob Dravi, odpravila na 7. sejem SLIV v mestu Osečina v zahodnem delu v Srbiji.

Območna obrtna zbornica Ormož je ob tej priliki prvič predstavila svoj tržni del ponudbe za podjetja in fizične osebe iz tujine (tretjih držav), katerim nudi vso podporo pri ustanavljanju podjetij pri nas, kar jim omogoča poslovanje na Slovenskem in še posebej na celotnem področju EU. Prav tako se je predstavila občina Ormož z letakom, na katerem vabi vse potencialne investitorje. Predstavil se je še Anton Novak iz Hujbarja s kmetijsko opremo, ter kmečki turizem in vinogradništvo Hlebec Milan iz Koga. Povpraševanje po izdelkih in storitvah je bilo veliko, enako dobro se je prodajalo tudi Središko olje. Le tega je predstavljalo 5 članov iz TD Središče ob Dravi. Opažanja so bila, da je letos olje in izdelke iz buč poznalo veliko več obiskovalcev kot prejšnja leta. Med člani TD je bila tudi predsednica društva, ga. Dragica Florjanič. Na prostoru so se oglasili tudi predstavniki večjega srbskega podjetja, kateri bi želeli mesečno nabavljati večje količine vin iz našega konca.

Sejem je potekal od petka 31.08.2012 do nedelje 02.09.2012. Odprl ga je predsednik srbskega parlamenta g. Nebojša Stefanović, katerega stari starši živijo v Osečini. Prav tako je bilo pestro obsejemsko dogajanje, v sklopu katerega so potekala razna predavanja. Tako je bilo tudi srečanje delegacij iz Makedonije, Slovenije Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter domačinov, kjer se je govorilo o poslovnem in kulturnem sodelovanju. Tega srečanja so se udeležili tudi predstavniki srbske gospodarske zbornice.

Na sejmu je bila podeljena tudi posebna nagrada predsedniku OOPZ Ormož Ivanu Babiču, za zasluge pri vzpostavljanju sodelovanja občin iz bivše države in tudi Avstrije. Na povabilo občine Osečina, so se odzvali tudi župan Središča ob Dravi g. Jurij Borko z delegacijo in podžupan občine Ormož g. Zlatan Fafulić.

Na sejmu SLIV se je predstavilo preko 100 razstavljalcev, ogledalo pa si ga je približno 20.000 obiskovalcev iz cele Srbije in nekaj tudi iz tujine. Sejem je organizirala občina ob pomoči turistične organizacije, dobili pa so tudi pomoč države v višini 25.000 EUR. Dogodek ima velik promocijski pomen, saj so o otvoritvi poročali vsi večji srbski mediji.


Več v Gospodarstvo