Veter podiral drevesa in odkrival strehe, voda zalivala kleti in ceste

Gasilci so v nedeljo popoldne imeli polne roke dela

Prlekija-on.net, nedelja, 7. oktober 2012 ob 21:086
Gasilci

Gasilci

V nedeljo popoldne je naše kraje zajela nevihta z močnim vetrom, ponekod pa je padala tudi toča. Gasilci so morali posredovati na večih mestih.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je v Lukavcih neurje podrlo drevo na osebno vozilo, ki so ga odstranlii gasilci PGD Lukavci in PGD Ljutomer, v Ljutomeru pa je zaradi močnega neurja voda zalila Ulico Rajh Nade. Kanalizacijo so odmašili gasilci PGD Ljutomer. Voda je cestišče zalila tudi v Cezanjevcih, kjer so posledice odstranili gasilci PGD Cezanjevci.

V Moravcih v Slovenskih Goricah je veter razkril 40 kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši. Intervenirali so gasilci PGD Ljutomer in poškodovano streho začasno pokrili. V Bratislavcih pa so gasilci PGD Polenšak morali črpati vodo iz kleti, veter pa je odkril tudi streho hiše. Gasilci so jo prekrili z rezervnimi strešniki.

V Rakovcih pri Svetem Tomažu je zaradi vetra padlo drevo na cesto. Posredovali so gasilci PGD Savci, ki so drevo odstranili in počistili cestišče. V Rucmancih pri Svetem Tomažu pa je veter odkril streho gospodarskega objekta. Gasilci PGD Trnovci so s folijo pokrili 60 kvadratnih metrov strehe.

V Ključarovcih je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ključarovci ter izčrpali okrog 20 kubičnih metrov vode, v Veržeju pa je veter podrl električni drog na cesto. Napako so odpravili dežurni serviserji Elektra Maribor.

Močan veter je na cesto podrl drevo tudi v Ivanjskem vrhu pri Gornji Radgoni, kjer so posredovali gasilci PGD Spodnji Ivanjci ter drevo odstranili. V Stavešincih pri Gornji Radgoni pa je na električne vode padlo drevo. Drevo so odstranili dežurni serviserji Elektra Maribor.

V Grlincih pri Jurišnicih je veter odkril streho stanovanjske hiše in poškodoval dva elektro drogova. Gasilci PGD Gabrnik so prekrili 40 kvadratnih metrov strehe s folijo in začasno popravili 2 električna droga.

V Rakuševi ulici v Ormožu je zaradi močnega vetra padlo drevo. Gasilci PGD Ormož so podrto drevo razžagali in odstranili iz cestišča. V Bresnici pri Ormožu pa je veter odkril 15 kvadratnih metrov strehe in podrl dve drevesi. Gasilci PGD Bresnica, Podgrad in Senešci so s folijo začasno pokrili streho, odstranili drevesi in počistili cestišče.


Več v Črna kronika