Teden otroka na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Na šoli Sv. Jurij ob Ščavnici so v tednu otroka načrtovali več različnih dejavnosti

Lidija Jarc, Katja Perko, torek, 16. oktober 2012 ob 16:531
Teden otroka na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Teden otroka na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

V ponedeljek, 1. 10. 2012, se je pričel Teden otroka, katerega letošnje geslo je bilo Radosti in stiske odraščanja. Na šoli Sv. Jurij ob Ščavnici smo za ta teden načrtovali več različnih dejavnosti, ki smo jih tudi uspešno izvedli.

Vse načrtovane dejavnosti sta nam preko plakatov predstavili učenki Špela Petek in Barbara Brumen.

Že v ponedeljek sta učenca Luka Forjan in Karmen Rohitelj pripravila radijsko oddajo, v kateri sta učence seznanila z letošnjo temo in s tem, da je bil ravno tega dne svetovni dan otroka ter tudi z vsemi načrtovanimi dejavnostmi.

Člana šolske skupnosti, Alen Gradišnik in Primož Slekovec, sta nas ves teden razveseljevala z vrtenjem jutranje glasbe.

V tem tednu so vsakodnevno potekale ure branja in ustvarjanja v naši šolski knjižnici in odlično uspele. Namen oz. cilj je bil medsebojno povezati učence predmetne in razredne stopnje ter vrtčevske otroke ob branju knjig o odraščanju. Devetošolke Katarina Vrzel, Sara Forjan, Nastja Hecl, Katja Belec, Tjaša Omulec, Klementina Vrbnjak, Melisa Trofenik, Patricija Kotnjek; osmošolka Sanja Petek in sedmošolke Polona Ducman, Neža Šantl  ter Hana Mlinarič, ki obiskujejo dramski krožek ter izbirni predmet gledališki klub, so v dvojicah pripravile 45-minutne ure branja in poustvarjanja iz zbirke knjig Mi med seboj. Izbrale so štiri naslove: Povej po resnici; Moje, tvoje, naše; Reci, prosim ter Bodimo prijazni. Po branju in pogovoru o vsebini knjige so otroci treh skupin vrtca Sonček in učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja ustvarjali, tako da so barvali pobarvanke, risali, se igrali kviz … Prav vsi pa so svoje izdelke izobesili in razstavili v šolski čitalnici, kjer bodo na ogled ves mesec oktober.

V sredo, 4. 10., je bil poseben dan za naše prvošolčke, saj so bili na prireditvi, namenjeni njim v čast, sprejeti  v šolsko skupnost. Najprej so si učenci cele šole ter otroci treh skupin vrtca, ki delujejo v šoli, ogledali predstavo Paket Pika Net, v izvedbi KU-KUC gledališča. Po predstavi so se nam predstavili prvošolčki s pesmijo Prvič v šolo. Člani šolske skupnosti:  Karmen Rohitelj, Tea Vrbnjak, Alen Gradišnik ter Primož Slekovec pa so jim podelili priznanja ter skromna darila.

V petek, 5. 10., ob dnevu učiteljev, so slednjim učenci 9. razreda pri likovnem snovanju pripravili pozornostna darila, osmošolki Karmen Rohitelj in Tea Vrbnjak pa sta jim pripravili radijsko oddajo.

Dejavnosti ob tednu otroka pa so izvedli tudi v podaljšanem bivanju. Učenci so risali na temi Teden otroka ter Mi smo otroci, otrokove pravice in otrokove dolžnosti. Izvedli so tudi pripovedovanje in nadaljevanje pravljice, ki so jo prebrali. Velik poudarek so namenili tudi gibanju, saj so zunaj izvedli športne igre.

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici je teden otroka bil res pestro in raznoliko obarvan, česar smo veseli tako učenci, kakor tudi učitelji.

Več fotografij najdete tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje