Slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra

Pri prenovi je bilo urejenih sedem ulic in en trg

Prlekija-on.net, petek, 9. november 2012 ob 23:201
Slovesnost ob zaključku prenove mestnega jedra

Slovesnost ob zaključku prenove mestnega jedra

V petek, 9. novembra, je na Starem trgu v Ljutomeru, potekala slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra.

Na slovesnosti sta spregovorila Franc Makoter, predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer in mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer. Ker pa je ta konec tedna tudi Martinovo, je na slovesnosti spregovorila tudi ljutomerska vinska kraljica Sandra Vučko, podjetje P&F Jeruzalem Ormož pa je ob tej priložnosti občini podarilo sod z letošnjim rumenim muškatom. Marko Antolič, direktor financ družbe P&F in županja sta na sod nabila pipo, z vinom oz. moštom pa sta nazdravila skupaj z vsemi izvajalci del prenove mestnega jedra.

Za kulturni program so poskrbeli učenci Osnovne šole Ivana Cankarja.

V Ljutomeru bodo prenovili mestno jedro
V Ljutomeru bodo prenovili mestno jedro
Stari trg dobiva privlačnejšo podobo
Stari trg dobiva privlačnejšo podobo
Celovita prenova mestnega jedra zaključena
Celovita prenova mestnega jedra zaključena

Pri prenovi je bilo urejenih sedem ulic in en trg v skupni dolžini 2273 m. Hodniki za pešce v skupni dolžini 1.620 m so bili urejeni v Vrazovi ulici, Postružnikovi ulici, Ivana Kaučiča cesti, Užiški ulici in na Starem trgu v Ljutomeru. V Užiški ulici in v Postružnikovi ulici v Ljutomeru so bila urejena tudi parkirišča v skupni površini 1.350 m2. V sklopu investicije so svoje kablovode v območje cest položili tudi upravljalci telekomunikacijskih vodov, kabelskega omrežja in elektro omrežja.

V sklopu investicije so bili urejeni tudi kanalizacija, vodovod in javna razsvetljava.

Vrednost projekta je znašala 2,5 milijona evrov.



Več v Gospodarstvo