Na Moti potekalo usposabljanje za reševanje pred in po poplavah

Ob tej priložnosti je županja članom društev podelila tudi zahvale za uspešno izvedene intervencije ob poplavah reke Mure v juliju 2012

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2012 ob 09:53
Usposabljanje članov PGD

Usposabljanje članov PGD

V soboto, 10. novembra, je na Moti pri ribiškem domu ob Gezovih jamah, potekalo usposabljanje na temo Ukrepi pred in po poplavah. Usposabljanje je organizirala Gasilska zveza Ljutomer, v sodelovanju z občinami Ljutomer, Veržej in Razkrižje.

Reševalne vaje so se udeležila prostovoljna gasilska društva: PGD Branoslavci, PGD Cezanjevci, PGD Vogričevci, PGD Desnjak, PGD Cven, PGD Mota, PGD Spodnje Krapje, PGD Zgornje Krapje, PGD Bunčani, PGD Veržej, PGD Banovci, PGD Razkrižje, PGD Gresovščak, PGD Radomerje, PGD Ljutomer, PGD Spodnji Kamenščak, PGD Podgradje, PGD Globoka, PGD Pristava, PGD Stročja vas, PGD Mala Nedelja, PGD Radoslavci, PGD Precetinci, PGD Krištanci-Šalinci, PGD Grlava, PGD Noršinci in PGD Babinci.

V skupinah so izvedli štiri delovne točke - predstavitev načrta varstva pred poplavami občine Ljutomer; izdelava protipoplavnega nasipa; potopne črpalke, črpalke za odpadno vodo, agregati ter velika muljna črpalka.

Na povabilo se je odzvala tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je ob tej priložnosti članom društev podelila zahvale za uspešno izvedene intervencije ob poplavah reke Mure v juliju 2012. Zahvale so prijeli PGD Mota, Jože Grnjak, Janez Grnjak, Bojan Slana in Danijel Slana. Županja je prav tako podelila izkaznice za opravljen 70-urni tečaj za bolničarja, ki so ga v letu 2012 opravili prostovoljni gasilci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje