Prleški derbi Ljutomeru

Avto Rajh Ljutomer - Farmtech Veržej 2:1 (1:1)

Prlekija-on.net, nedelja, 18. november 2012 ob 08:072
Avto Rajh Ljutomer

Avto Rajh Ljutomer

V soboto, 17. novembra, je v 13., zadnjem krogu jesenskega dela 3. SNL - vzhod, v Ljutomeru bil odigran prleški derbi med ekipama Avto Rajh Ljutomer in Farmtech Veržej. Tekmo so dobili Ljutomerčani z izidom 2:1.

Na stadionu v Ljutomeru se je zbralo 500 gledalcev, ki so videli veliko priložnosti na obeh straneh. Ljutomer je v vodstvo v 11. minuti popeljal Primož Panič. Veržej je po prejetem zadetku pritisnil na vrata Ljutomera, a je hitro izenačenje preprečil ljutomerski vratar Uroš Mlinarič, ki je nekajkrat lepo posredoval. Veržeju je vseeno uspelo izenačiti še v prvem polčasu, potem ko je po strelu iz kota in v gneči pred ljutomerskimi vrati, v 24. minuti žogo v mrežo potisnil Tjaž Polajžer. Izid se do polčasa ni več spremenil.

Ob polčasu so organizatorji ter generalni sponzor Avto Rajh, izžrebali tri kupce vstopnic, ki so se nato pomerili v streljanju kazenskih strelov za glavno nagrado, enotedensko uporabo novega Forda B-max. Nasproti jim je stal vratar Ljutomera, Andrej Fajfar.

V drugem polčasu je Veržej prevzel pobudo ter napadal, a je bil ljutomerski vratar zmeraj na mestu oz. so napadalci Veržeja bili nenatančni. Ljutomer je svoje priložnosti iskal predvsem iz protinapadov. Enega so v 72. minuti tudi uspešno izvedli, Panič pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil končni rezultat 2:1 za Ljutomer. Veržej je do konca tekme oblegal ljutomerska vrata, a brez uspeha, prleški derbi pa je tako pripadel Ljutomeru.

Ljutomer je jesenski del končal na devetem mestu, Veržej pa na tretjem. V spodnjem videu si lahko ogledate nekaj igre ter vse tri gole.

Avto Rajh Ljutomer - Farmtech Veržej 2:1 (1:1)
500; Panič 11., 72.; Polajžer 24.

Avto Rajh Ljutomer: Mlinarič, Bogdan (87./Kardinar), Novak, Bertalanič, Kuzmanovski, Podgorelec, Žinko, Grizold, Munda, Vogrinec (69./Leben), Panič (88./Rudolf); Trener: Josip Piskač

Farmtech Veržej: Andrejč, Lukač, Polajžer, Fekonja, Ropoša, Kurbus, Trstenjak (55./Sečko), Kocuvan (80./Kosi), Kaučič, Vinkovič M. (73./Brumen), Vinkovič D.; Trener: Viktor Trenevski

Ostale tekme:
Zreče - Čarda 0:2 (0:0)
Koroška Dravograd - Odranci 1:2 (1:1)
Aha Emmi Bistrica - Tromejnik G-Sukič 2:1 (0:1)
Šmarje pri Jelšah - Kovinar Štore 2:1 (1:1)
Grad - Malečnik 18.11.12 ob 14.00
Agroservis Beltinci - Rakičan 18.11.12 ob 14.00



Več v Šport