Karitas Župnije Ljutomer izvedel humanitarno akcijo

Karitas Župnije Ljutomer je izvedel humanitarno akcijo za pomoč ljudem, ki so utrpeli škodo ob poplavah v občini Gorišnica

Marija Pušenjak, tajnica Karitas Ljutomer, ponedeljek, 19. november 2012 ob 16:36

Karitas Župnije Ljutomer je pretekli teden izvedel humanitarno akcijo zbiranja trajnejših živil in tudi denarnih prispevkov za pomoč ljudem, ki so utrpeli škodo ob poplavah v občini Gorišnica.

Pomoč smo v ponedeljek, 19.11.2012 osebno izročili nekaterim družinam v vasi Placerovci, ogledali smo si notranjost nekaterih poškodovanih hiš, srečali pa smo se tudi s predstavniki Rdečega križa in Karitas iz Gorišnice, ki so bili naše pomoči zelo veseli.

Ogledali smo si prizorišče, kjer si je reka Drava naredila novo strugo. Pogled na upostošeno pokrajino je bil zastrašujoč in žalosten. Kljub dejstvu, da so nekatere družine utrpele zelo veliko škodo, da v nekaterih objektih ni mogoče bivati itd., ljudje z voljo in upanjem na ureditev razmer zrejo v prihodnost. Veseli so vsakršne pomoči.  Pomembno je, da človek prav v nesreči čuti bližino sočloveka. Zato iskrena hvala vsem v Ljutomeru in okolici, ki ste odprli svoje dlani in srce in da smo skupaj z vami prinesli ljudem iz pokrajine ob Dravi novo upanje.


Več v Kultura in izobraževanje