Enajst let DSO Ljutomer

Ob tej obletnici, so v domu pripravili krajšo slovesnost

Prlekija-on.net, nedelja, 2. december 2012 ob 21:18
11 let DSO Ljutomer

11 let DSO Ljutomer

V petek, 30. novembra, je Dom starejših občanov (DSO) Ljutomer, praznoval enajsto obletnico obstoja. Ob tej obletnici, so v domu pripravili krajšo slovesnost, katere so se udeležili tudi številni gostje.

Zbrane je nagovoril direktor DSO Ljutomer, Boris Sunko, ki je med drugim povedal, da se vsako leto od uradne otvoritve doma, to je od leta 2001, zberejo, da bi počastili obletnico delovanja doma. Dejal je, da se lahko s ponosom ozrejo nazaj, saj so dosežki nesporni, od začetka pa se dom vztrajno razvija in raste, tako v pogledu kvantitete, obsega in vrste storitev, ki jih izvaja, kot tudi glede kvalitete storitev in oskrbe. Dodal je še, da je začetek drugega desetletja delovanja doma v znamenju izgradnje bivalne enote za stanovalce z demenco v Stročji vasi, kjer po njegovih besedah gre za projekt izjemnih razsežnosti v vsebinskem pogledu. Pri tem projektu uvajajo za slovenske razmere povsem novo obliko skrbi za osebe z demenco. Kot je dejal, gre za oskrbo, ki je veliko bolj humana in kvalitetna za stanovalce, hkrati pa je tudi manj stresna in manj nevarna za izgorevanje zaposlenih.

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tej priložnosti, direktorju ter vsem zaposlenim čestitala za dobro opravljeno delo in za njihov trud, da se občani v domu res dobro počutijo ter izrazila zadovoljstvo ob projektu, ki se izvaja v Stročji vasi.

Zaposleni in stanovalci doma, so poskrbeli tudi za krajši spremljevalni program, vsi pa so se lahko posladkali tudi s torto.


Več v Kultura in izobraževanje