Občina Ljutomer čebelam prijazna občina

Občina Ljutomer je tretja čebelam najbolj prijazna občina

Prlekija-on.net, torek, 4. december 2012 ob 15:511
Predstavniki občin,ki so čebelam najbolj prijazna, foto: czs.si

Predstavniki občin,ki so čebelam najbolj prijazna, foto: czs.si

V soboto, 1. decembra, je na Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici, potekal tradicionalni posvet ob Dnevu čebelarskega turizma, kjer so predstavili dobre prakse čebelarskega turizma in pomen certificiranja čebelarskih turizmov.

Čebelarstvo je v Sloveniji tradicionalna kmetijska dejavnost. Je mnogo več, kot pridelava medu in drugih čebeljih pridelkov, je slovenska tradicija in pomembna kulturna dediščina. Dan čebelarskega turizma so popestrili tudi s kulturnim programom.

Občina Ljutomer tretja čebelam najbolj prijazna občina
Sledila je tudi razglasitev rezultatov natečajev za Čebelam najbolj prijazne občine. Na natečaj za Čebelam najbolj prijazno občino, je prišlo s strani slovenskih občin 37 vlog. Vse prispele vloge je pregledala in ocenila strokovna ocenjevalna komisija. Komisija je izmed vseh prispelih vlog občin, izbrala tri, ki so po svojih aktivnostih in delu na področju ohranjanja okolja in čebel v letu 2012 najboljše. To so:

1. OBČINA ČRNOMELJ
2. OBČINA LAŠKO
3. OBČINA LJUTOMER

Priznanje za občino Ljutomer je prevzel podžupan in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, Janez Vencelj.

Na posvetu do podelili tudi priznanja za Čebelam najbolj prijazna podjetja, Najčebelarski turizem, Najčebelarska turistična pot in Najčebelarska učna pot, Zmagovalne čebelarske fotografije, Zlati medenjak 2012, ...

Vse rezultate lahko preverite na spletni strani Čebelarske zveze.


Več v Kultura in izobraževanje