6. večer folklore »1912« v Ljutomeru

Ponovitev 6. letnega koncerta FS Leščeček v Ljutomeru

Damir Skuhala, nedelja, 9. december 2012 ob 12:09
6. večer folklore v Ljutomeru

6. večer folklore v Ljutomeru

Folklorna skupina Leščeček je s ponovitvijo svojega 6. letnega koncerta v soboto, 8. decembra, v Domu kulture v Ljutomeru ponovno navdušila ljubitelje ljudskega plesa in pesmi.

Osrednja nit večera so bili dogodki v Veržeju in v okolici v letu 1912, ki so jih skozi pripovedovanje, ples in ljudsko pesem predstavi nastopajoči.

6. večer folklore »1912« v Veržeju
6. večer folklore »1912« v Veržeju

FS Leščeček je odplesala štiri plesne splete
  • splet »Lükef«
  • splet »Pri Slomškovem mlinu«
  • splet »Žegnanje Marijanišča«
  • splet »Sem hodil k dekleti«
Moška in ženska zasedba VS Leščeček je zapela ljudske pesmi, povezane s plesnimi spleti. Navdušil je tudi Hišni bend Leščeček v sestavi članov folklorne skupine z venčkom ljudskih in ponarodelih pesmi.

Kot gostje večera so se predstavili Dekliški pevskih zbor Pole poje iz Razkrižja, ki je s svojimi ubrano izvedbo in solistično spremljavo zapel nekaj znanih ljudskih pesmi in Mlajša folklorna skupina Kajer KD Kajer Bučečovci, ki je odplesala plesni splet »Plesna veselica«.

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba se je FS Leščeček zahvalila za kakovostno pripravljen in izveden folklorni večer in zaželela, da z veseljem in vedrino, ki jo prinašajo s svojim plesom in petjem nadaljujejo še v naprej.


Več v Kultura in izobraževanje