V Termah Banovci razglasili najlepše jaslice 13. Božične vasi

Letošnji dvakratni zmagovalec so miniaturne jaslice in maketna postavitev vasi Banovci postavljalca Tomc Andreja

Damir Skuhala, sobota, 12. januar 2013 ob 10:38
Letošnji dvakratni zmagovalec Tomc Andrej

Letošnji dvakratni zmagovalec Tomc Andrej

V petek, 11. januarja, je v Termah Banovci potekala zaključna slovesnost in razglasitev najlepših jaslic 13. Božične vasi, katere organizatorji so Terme Banovci, občina Veržej in TD Banovci.

Za sodelovanje ustvarjanja božične vasi se je odločilo 30 domačij, ki so naredile na svojih dvoriščih jaslice na prostem in pripravile svetlobno osvetlitev.
V Banovcih trinajstič zaživela Božična vas
V Banovcih trinajstič zaživela Božična vas

Na svečani podelitvi nagrad so prisotne najprej nagovorili direktorica hotelirstva Term Banovci Martina Slavinec, predsednica TD Banovci Jelka Klement in župan občine Veržej Slavko Petovar. Domačinom so se zahvalili za sodelovanje in jim čestitali za unikatne in lepo postavljene jaslice, saj je Božična vas edinstvena v slovenskem prostoru.

Večer so popestrili tudi pevci banovskega mešanega pevskega zbora in glasbena točka Dejana Kolariča.
Raper Matej Trstenjak M-Trsta je skupaj s pevko Majo Seršen posnel v sklopu projekta Božična vas pesem Božični čas, videospot pesmi pa je bil prvič prikazan ta večer.

Tudi letos so jaslice ocenjevali strokovna komisija ter gostje Term in obiskovalci božične vasi. Novost letošnjega natečaja je bila, da so 10.000 glasovnic po pošti poslali gospodinjstvom v sosednjih občinah in jim tako omogočili sodelovanje pri glasovanju.

Strokovno komisijo so sestavljali izvršna direktorica Term Banovci Lea Hofman, krajinska arhitektka Stanka Dešnik, etnolog in vodja Centra DUO Janez Krnc in likovni pedagog Marijan Šadl. Najlepše jaslice so po njihovem mnenju bile jaslice Andreja Tomca, katerih značilnost je celostna miniaturna postavitev jaslic z ustrezno pozicijsko postavitvijo spremljajočih objektov, ki prikazujejo izseke iz življenja ljudi. Župan občine Veržej Slavko Petovar je nagrajencu podaril nagrado v vrednosti 500 evrov.

Gostje Term Banovci in obiskovalci po so glasovali takole:

1. nagrada Tomc Andrej
2. nagrada Škrlec Roman
3. nagrada Skuhala Janez
4. nagrada Topolnik Nadja
5. nagrada Trstenjak Denis
6. nagrada Skuhala Dušan
7. nagrada Vršič Darko
8. nagrada Šalamun Damjan
9. nagrada Slavič Daniel
10. nagrada Škrlec Marjan

Terme Banovci so prispevale lepe nagrade za različna letovanja v sklopu hotelov Sava-Turizem. Vsi sodelujoči pa so prejeli tudi kopalne karte za enkratno kopanje v kopališču.

Večer se je nadaljeval z večerjo in živo glasbo.


Več v Kultura in izobraževanje