Razkriški kot najboljša regijska tematska pot

Na območju celotne Slovenije pa je Pot kulturne in naravne dediščine v Razkriškem kotu osvojila 3. mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. januar 2013 ob 13:521
Razkriški kot najboljša regijska tematska pot

Razkriški kot najboljša regijska tematska pot

V soboto, 26. januarja, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v okviru sejma Alpe-Adria, Turizem in prosti čas, potekala podelitev priznanj najboljšim tematskim potem v letu 2012, po posameznih regijah.

Akcijo Naj pot 2012, je v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2012«, organizirala Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje ter častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije.

Na regijskem tekmovanju na območju Murske Sobote, je 1. mesto osvojila Pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot. Na območju celotne Slovenije, torej izmed 12 najboljših območnih tematskih poti, pa je Pot kulturne in naravne dediščine v Razkriškem kotu osvojila 3. mesto. Pred njo sta le Pot kulturne dediščine Žirovnica in Učna pot Škocjan. Razkriški kot je naj regijska pot bila že leta 2011.

Na to slavnostno podelitev so se iz Razkrižja odpravili poleg župana Občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, še ostali občani, ki sodelujejo pri turistični ponudbi v Razkriškem kotu ter Folklorna skupina KUD Razkrižje skupaj s tamburaško skupino Tamburice od Murice, ki so nastopili v kulturnem programu na prireditvi.

MILAN ponedeljek, 28. januar 2013 ob 15:19

Čestitke,to je zgodba s kero se je Raskrižje postavilo na pomembno turistično destinacijo. Izredno zanimiv projekt na žalos tpa je dosti domačinov keri sploh n eznojo za ponudbo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje