Prireditev za dedke in babice v vrtcu Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Mama medvedka je našla varuške za male medvedke

Branko Košti, petek, 1. februar 2013 ob 09:03
Prireditev za dedke in babice

Prireditev za dedke in babice

Otroci z vzgojiteljicami iz vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici, so v četrtek, 31. januarja, v Kocbekovi dvorani KUS-a, pripravili tradicionalno prireditev, namenjeno dedkom in babicam.

Babice in dedke, ki so popolnoma napolnili dvorano, je uvodoma pozdravila vodja vrtca Vera Mihalič, njenemu pozdravu pa je sledila glasbena igrica, v kateri je mama medvedka iskala varuško za svoje male medvedke. Želela je najti pestunjo, katera bi mladičke naučila vsega, kar bodo potrebovali v življenju. A kaj, ko nobena žival ni znala vsega. Miške in ježki bi medvedke naučile tekati, zajčki bi jim pokazali, kako se skače, sovice bi jm izostrile vid, delavne čebelice bi jih naučile delati, z vevericami bi plezali po drevju. Po vsem videnem je mama medvedka prišla do zaključka, da bodo njene mladičke na življenje najbolje pripravile vse živali skupaj, zato je zaprosila male sive miške, hitre ježke, poskočne zajčke, puhaste sovice, pa čebelice in veverice, da postanejo varuške medvedkom, kar so živali z veseljem sprejele.

Po zaključnem nagovoru ravnatelja OŠ Marka Kranerja, so v avli vnučki in vnučke dedke in babice obdarili z ličnimi darilci, katera so naredili sami.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši