Fašenk s Samostalnimi referenti in Cyphre Louis

Kot se za pust spodobi, so koncert začinile še izvirne maske in pričarale veselo pisano vzdušje

Maja Majč, nedelja, 10. februar 2013 ob 22:13
Samostalni referenti

Samostalni referenti

Na fašensko soboto, 9. februarja, se je v Unterhundu Ormož zgodil pustni koncert. Nastopili so Beograjčani Samostalni referenti ter Ljutomerčani Cyphre Louis. Kot se za pust spodobi, pa so koncert začinile še izvirne maske in pričarale veselo pisano vzdušje. Rajanje se je zavleklo pozno v noč.

Desetčlanska skupina Samostalni referenti že od leta 1996 navdušuje z avtentično, plesno mešanico ska in punk glasbe, okrepljeno z violino in harmoniko, ki ju v omenjenih glasbenih zvrsteh bolj poredko zasledimo. Svoj zvok imenujejo Belgrade Turbo Ska.

Do prvih demo posnetkov so prišli leta 1999. Za nekatere izmed pesmi so posneli tudi videospote, dve pa sta se leta 2003 znašli tudi na kompilacijskem CD-ju Ska Factor Positive, ki ga je izdala Unterhundova hišna založba Ohoho Records. Po številnih nastopih s skupinami, kot so NBG, Direktori, Atheist Rap, Elvis Jackson in Bluekilla, na festivalih, kot so Skaville, Beer Fest in Exit, ter gostovanjih na Hrvaškem in Slovaškem so leta 2011 končno prišli do prvega studijskega albuma z naslovom The GreaTESTIS Hits, ki je naletel na navdušen odziv.

Cyphre Louis je ljutomerska rock/psychobilly skupina, nastala leta 2009. Njihova glasba je nekakšen talilni lonec old school rock'n'rolla, punka, country rocka, surfa in rockabillyja. V živo so se prvič predstavili na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina leta 2010. Na pustnem koncertu so predstavili svoj prvi album z naslovom Confessions of a Miserable Bastard. Cyphre Louis so dokaz, da pristni in brezkompromisni rock'n'roll v Lotmerki še vedno živi. Hell yeah!





Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno